måndag 16 maj 2016

Ta bort fukt

Det finns platser i hemmet som dessvärre drar till sig fukt och mögel. Dålig ventilation, kontinuerlig kontakt med vatten och byggmaterial är några faktorer som kan bidra till fukt. Vi ska idag prata om sätt att ta bort fukt i hemmet, men vad kan det leda till?


Först kan man se svarta prickar på väggar och i hörn, och ibland kan . Mögel i källare är farligt, speciellt om man ska använda det till att bo i källaren.

Men mögelsporer kan även leta sig in i huset om det vill sig illa. För att ta bort möglet ur källaren krävs ofta en mögelsanering, men det löser bara problemet temporärt. Fuktskador eller fuktproblem inomhus? Här hittar du värdefulla tips om fukt och hur du löser fuktproblem och minskar risken för fuktskador i bostaden. Bladen utsöndrar också fuktighet och om det enbart gällde denna fuktighet hade vi bara att tacka och ta emot.


Men mycket av de många liter vatten vi måste ge stora växter . Borra hål för frisk luft.

Luktar det lite unket i källaren? Tycker du att luften där nere är tung och kvav? VIDEO: Få bort fukt i källarväggen. I den här artikel kommer du få hjälp och råd om vart du ska vända dig och vad man kan göra för att förebygga problem i husets konstruktion. Det första varningstecknet är lukten.


Den finns där - en kort stund efter man stigit in i . Expertens tips för ett garage utan fukt. Under vintern är risken för fukt i garaget större än annars. Ett fuktigt garage kan orsaka skador på bilen och ge upphov till svamp och mögel. Därför är det viktigt att hålla garaget så torrt som möjligt. Golvet ska vara vattentätt, men precis som i andra våtutrymmen är det viktigt att ta bort vatten som läcker ut.


Fukt kan annars samlas i fogarna på kaklade golv eller i kanterna om du har en skuren plastmatta. Se till så att dessa fogar och kanter är ordentligt tätade med fogmassa så att inte fukt kommer in . Vi har ett litet tvättrum i vårt hus där det bara får plats ungefär en tvättställning. Problemet är att det blir väldigt fuktigt där.


Byggahus expert Charlotte Andersson berättar hur du åtgärdar fukt i din krypgrund i sju steg.

Städa bort organiskt material. Just köpt en gammal häck som stått utomhus en längre period. Hittade vatten på golvet bak och all inredning är halvfuktig Bilen står nu i ett varmgarage med bra ventilation.


Har även satt i en kupévärmare som går för fullt, alla fönster är öppnade 3cm. Finns d något annat jag kan göra för att få ur fukten ? Bor du i hus med självdragsventilation utan friskluftsventiler kan du ta bort en del av tätningslisten i överkanten av fönstren i sovrum och vardagsrum. Rengör ventiler i badrum och kök regelbundet. Vädra ofta och effektivt genom korsdrag korta stunder.


Håll köksfönstrena stängda när du lagar mat så att dina . Mängden fukt blir ganska mycket så det går inte riktigt att torka bort så. Inga oljor eller liknande är någon bra ide. Vanliga riskorn eller vad ? Skulle det gå att skicka några volt ström för att ta det bort fukten tror ni ? En avfuktare används för att dra ut fuktighet ur rummen. Typiska ställen som har tendens till att bli fuktiga är källare och tvättstugor.


Om du tycker att dina kläder torkar för långsamt kan en avfuktare bidra till att de torkar snabbare. Fukt kan också tillföra stora skador på huset och leda till mögel. Undvik och få bort kondens på fönster eller på insidan av fönster för att rädda fönstrenas livslängd och kvalité. Fukt som stannar kvar kan orsaka skador på målning, kakelsättningar, trädetaljer och andra inredningsdetaljer och i förlängningen finns risk för mögel. Pingi är en ny produkt som är avsedd för att användas i kampen mot fukt , kondens och immiga rutor i bilen och andra fordon.


Exempel 4: Utgå från luftmängden i exempel relativ fuktighet och temperaturen 20ºC, och sänk temperaturen till 15ºC utan att tillföra eller ta bort fukt. Detta medför då att den relativa fuktigheten förändras. Sorptionsavfuktare eller krypgrundsavfuktare är ett effektivt sätt att få bort fukt ur kalla utrymmen. Här på Ventbutiken säljer vi olika modeller från Munters. Köp en i dag för att snabbt och effektivt få bort fukten i sommarstugan, båten eller på vinden.


Men var lugn, här får du tips på hur du lokaliserar källan och hur du kan få bort unken lukt och mögellukt som dröjer sig kvar även efter att du åtgärdat mögelproblemet. Ta sedan hushållspapper eller lite av en pappersnäsduk, rulla ihop och sätt mellan tårna så att området luftas. Den som har kroniskt mycket fotsvett kan få uppluckrad hu som ser ut som upphöjningar och gropar, mellan tårna.


För att klara av att få bort fukten så krävs det en massiv uppvärmning vilket kan få dyra konsekvenser vad gäller elräkning. Om man istället då på våren .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg