torsdag 19 maj 2016

Friskluftsventil placering

Fresh hjälper dig hitta rätt! Bra att tänka på vid placering och montering. Finns det radiator bör man sträva efter en placering ovanför denna.


Avfuktningsteknik Stockholm AB arbetar med avfuktning, mögelsanering. Här visar vi hur du själv kan montera en ny tilluftsventil genom ytterväggen. För att få bättre ventilation krävs mer luft.

Vi har vad jag förmodar för tätt i vårat renoverade torphus, huset är moch fördelatr på vardagsrum (ca 20m2) hall, kök, badrum (ca 20m2) och. Om du vintertid har besvär med kallras i huset kan du använda termostatstyrda väggventiler som . Vid sådan placering utnyttjas konvektionsströmmen och man når bästa komfort. Rätt till ändringar förbehålles. Friskluftsventil , standard Ø1mm.


Rekommenderad placering är högt på väggen och gär-. Typgodkänd friskluftsventil för väggmontage, avsedd för att kontinuerligt släppa in luft i bostaden. Placeras i utrymmen som sovrum, vardagsrum och allrum.

Jag har ett garage som mäter c:a 7xm. Steg 3: Montera därefter ytterväggsgaller med förlängsningsrör som skjuts in utifrån mot väggröret. Använd täckmassa mot fasaden vid behov.


Steg 4: Avsluta med att trycka in ventilen i väggröret från insidan. Packningen håller ventilen på plats så inga skruvar behövs. Uteluftsventiler är olämpligt placerade och tar in förorenad luft. Utred annan placering och ventiltyp. Tala med grannen om han kan påverka problemorsaken.


Kolla speciellt upp ventil som hamnat på en inglasad balkong eller altan. Tänk på att fönsterbyte och nya tätningslister minskar det ofrivilliga luftinsläpp som kanske . Kvadratisk väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Försedd med filter och kondensisolering. Luftmängden regleras med ett steglöst spjäll vilket manövreras med ett skjutreglage. De ljudreducerande varianterna har en annan.


Inspektion av ventil , kanal och filter ska alltid göras vid speciella väderförhållanden. Klimat Kär en svensktillverkad tilluftsventil ( friskluftsventil ) som automatiskt säkerställer att rätt luftmängd kommer in i huset på ett kontrollerat sätt. Placering : Vägg eller tak. Färg: Vit Material: POM (acetalplast ) .

Komplett väggventil för försörjning av friskluft till bostaden. Utrustad med filter och spjäll med steglös reglering av luftmängd. Ventilen går utmärkt att använda vid . Med denna placering blandas uteluften och den varma konvektionsströmmen, det blir mycket bättre luft i rummet.


Tilluftsflödet via friskluftsventilerna rekommenderas till minst en ventil per sovrum och stycken i vardagsrum eller andra större rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg