tisdag 22 augusti 2017

Anod till varmvattenberedare

Hyllplats: Välj varuhus Loading. Slut Begränsat lager I lager. Anoden är en metallpinne som sitter i varmvattenberedaren för att förhindra att den fräts upp inifrån och det blir hål i den. Det kan bli en dyr historia.


Anoden (kallas också offeranod ) behöver normalt bytas med några års mellanrum.

Det har redan inträffat att en . Byt offeranod på varmvattenberedaren efter att du påträffat lukt och skador på anoden. Livslängden på en offeranod uppgår vanligtvis till tre år. Rinkaby Rör säljer VVS, Varmvattenberedare , Reservdelar och tillbehör i vår webbshop. Jämför priser och läs recensioner på Varmvattenberedare.


Välkommen till PriceRunner! Hej, Vi har en emaljerad varmvattenberedare med magnesium- anod för att skydda mot korrosion. Tyvärr reagerar magnesium-anoden med manganet som finns i.

Offeranod byta eller inte? Köp Reservdelar varmvattenberedare med kvalité - VVS home. Fri frakt, Snabba leveranser, Personlig service och till lågt pris med produkter av kvalité. Varmvattenberedare av emalj använder sig av en offeranod i ett material som korroderar istället för själva varmvattenberedaren. Dessa behöver därför bytas med jämna mellanrum.


Enligt experterna på Vattenvärmare Rescue , innehåller varje bostadsområde varmvattenberedare en anod spö som hjälper till att förhindra korrosion och rost på ackumulatortanken. Dessa stavar , vanligen tillverkade av aluminium eller magnesium , försämras med tiden. Byta anoden staven kan kraftigt utöka livet för alla . I emaljerade varmvattenberedare behöver man en anod. Detta är för att skydda varmvattenberedaren mot korrosion. Anod kallas också offeranod.


Så fungerar en offeranod. En anod är en stav av en oädel metall. Om en ädlare metall riskerar att korrodera (rosta), kan en offeranod i en oädlare metall offra sig i den ädla . Titananoden klarar att skydda beredaren vid mycket svåra förhållanden, även vid bräckt vatten.


Tala med din rörinstallatör. Kontakta METRO THERM AB för ytterligare information.

Inspektionen skall ske av behörig fackman! Denna anod kräver endast ca. Kedjeanoden har en längd på 8mm och kan bara användas i ver- tikalt monterade vattenvärmare. Anoderna skall kapas enligt ovan- stående tabell. Det normala anodmaterialet för varmvattenberedare är . Köp dina reservdelar till MetroTherm produkter här!


Har en NIBE Compact-E varmvattenberedare och de förra husägarna hade skrivit Viktigt! Jag har ingen aning när den byttes senast eller om den är bytt överhuvudtaget. Nu undrar jag egentligen hur . Europaproducerad varmvattenberedare med utbytbar magnesiumano justerbar termostat upp till °C, antifrostläge och mycket annat. Isolerad med mm CFC -fritt polyuretanskum.


Inställning av termostat. Byte av tub, byte av elpatron. Endast METRO THERM´s orginalanod skall användas. Anoder till varmvattenberedare stavmodell, magnesium.


Logga in för att se prisuppgifter. Magnesiumanod till Eminent-E samt E 60. Nibe Steatitelement Compact Cu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg