onsdag 16 augusti 2017

Imkanal regler

Ett steg närmare ökat brandskydd. Den här webbsidan är tänkt att fungera som ett hjälpmedel vid nybyggnad och ombyggnad av alla typer av lokaler som ska användas för matlagning. Den riktar sig till byggherrar och restaurangägare, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och andra som vid något tillfälle i . Verksamheten kan ändras utan att branskyddsnivån i imkanalen påverkas.


Om imkanalen vid uppförandet ansluts till ett värmeåtervinningsaggregat är det dock inte senare tillåtet att ansluta kolgrillar eller vedugnar. Valfri storköksutrustning som drivs av el eller gas.

Köksventilationens syfte är att begränsa spridningen av matos och fukt som bildas i samband med matlagningen. Vid utformningen av köksventilation ska även brandrisk och besvärande ljud från köksfläktar beaktas. Allmänt om köksventilation. För att begränsa spridningen av matos och fukt från . Den mest påtagliga förändringen är att imkanalerna indelas i fem klasser, mot tidigare tre.


Det är en fördel för det gör det lättare att välja rätt nivå på utförandet av imkanalen, kostnaderna kan skilja ordentligt mellan nivåerna. Rekommendationen lyfter fram att klassningen av kanalen kan behöva . Jag har läst alla möjliga inlägg och regler hos boverket och sotare, men ännu inte hittat svret på min fråga. Måste hela kanalen vara isolera.

Skyddet ska begränsa risken för spridning av brand till intilliggande byggnadsdelar eller fast inredning och så att brandcellsgränser upprätthålls. Här visar vi dig alla produkter du behöver för att bygga din egen imkanal. Sotaren rengör eldstäder, rökkanaler och imkanaler. Den senare görs inte i bostäder, det är fastighetsägarens ansvar att hålla rent i sina imkanaler.


Rengöringen bidrar till att minska risken för soteld. Skyldigheten att låta sota sin eldstad och rökkanal är fastställd i lag och kommunen har ansvar för att tillse . Lindesbergs Sotningsdistrikt AB. Den kan även användas vid ombyggnad eller ändring av imkanaler, och förenklar för beställaren att ställa relevanta krav på det färdiga imkanalsystemet. Själva anslutningsslangen till fläkten får vara av en sämre kvalité, men . Imkanal från kök i bostad. Vad gäller för fläkt och imkanal ovanför spisen?


Avståndet mellan spis och fläkt regleras inte av brandskyddsskäl i Boverkets byggregler. Det som är styrande är istället att få en god arbetsmiljö för matlagning. Inlägg om Sotning av imkanal skrivna av Richard Svensson. Nya byggregler för imkanaler.


Boverket (BBR19) där man förändrade och skärpte kraven på imkanaler jämfört med tidigare regler. Vill du läsa mer om branschstandard och vad som gäller för imkanaler kan du besöka imkanal. Vi lagerför och säljer ventilations-material till vent.


Regelbunden rengöring av imkanaler kan vara bra och kan minska risken för brandspridning till imkanal , vid brand på spis.

En stor del av rengöringen kan man utföra själv enligt instruktionerna för den egna anläggningen. Har du synpunkter på det som . Takhuvar, ventilationstorn, ytterväggsgaller, kåpor, spjäll, brandspjäll, filterskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg