fredag 11 augusti 2017

Olika värmesystem

Din värmekälla är det som påverkar uppvärmningskostnaden mest. Läs om fördelar och nackdelar med olika värmesystem och minska din värmekostnad. Det lönar sig att ta det lugnt och att noga jämföra de olika alternativ som finns när det är dags att välja värmesystem för ditt boende.


Politiska beslut kommer med största sannolikhet också framöver att styra vad som lönar sig. Din värme- och varmvattenförbrukning påverkar kostnaderna – fundera på om de kommer att öka.

Det är många faktorer som spelar in när man ska välja värmesystem. Markens möjligheter omkring fastigheten och vilken typ av värmesystem ? Tilläggsisolering, vattenburen golvvärme eller andra åtgärder på fastigheten? Ett helt nytt system eller komplement till ett befintligt? Systemlösningar med smarta kombinationer . Den här webbplatsen ska ge er besökare översiktlig och lättförståelig information om de vanligaste värmesystemen i Sverige.


I vilka hus passar olika uppvärmningssystem? Vilket värmesystem som är lämpligt beror på husets förutsättningar.

Värmepumpar begränsas i hur höga temperaturer de kan producera, något som inte gäller exempelvis ved- och oljepannor gör. Om elementen är konstruerade för högtempererat vatten från . Genom solfångare cirkulerar vatten som värms upp av solen. Värmen överförs direkt eller via värmeväxlare till ett värmesystem.


Ett komplett system med solfångare . Läs om hur olika värmesystem fungerar och hur en värmepump kan hjälpa dig spara pengar. Här hittar du fakta om olika värmesystem och värmekällor. Läs om direktverkande el och vattenburna värmesystem med radiatorer och golvvärme! Uppvärmningssystemet är kanske den viktigaste funktionen i ditt hus. Samtidigt är valet avgörande för både driftskostnader, komfort, miljöpåverkan och husets värde.


I listan nedan över olika värmesystem hittar du för- och nackdelar med de olika alternativen på marknaden. Bra att veta när du ska välja uppvärmning till ditt. Värmen distribueras genom rör som distribuerar värmen till förbrukningsenheterna radiator eller golvvärme eller en aerotemper. Att olja är både den dyraste och minst miljövänliga uppvärmningskällan känner säkert de flesta till.


Men vilket alternativ ger egentligen det lägsta energipriset? Det tänker vi ge svar på i det här blogginlägget. Olika värmesystem kräver olika mycket energi för att leverera samma .

Vilket man bör välja beror i mångt och mycket på hur högt inköpspris man kan tänka sig att betala, och hur man använder sin bostad. Det finns många olika värmesystem på marknaden idag. Den som är borta och reser väldigt mycket har till exempel svårare att motivera ett värmesystem med en mycket hög . Enligt Martijn Jansen är det först när alla andra besparingar är gjorda som man ska börja räkna på nytt värmesystem. Då är det viktigt att begära in offerter från olika leverantörer och jämföra priser och kalkyler. En installatör ska kunna erbjuda gratis beräkningar på hur mycket du sparar på att byta till ett visst . Inte undra på att frågan om byte av värmesystem engagerar.


I synnerhet när man inser att det kan handla om framtida besparingar på många tusenlappar om året. Du kan göra ett antal olika val om du tänker byta ut ett befintligt värmesystem. Om du idag värmer upp din bostad med direktverkande el så är dina möjligheter något begränsade. Man kan även anpassa ett vattenburet system så att man kan använda det som är bäst just för tillfället. Ett vattenburet system ger fler alternativ.


Några enskilda uppfinnare hittar på värmesystem som kanske kan kallas hybrider till den egna villan men vi andra får hålla till godo med vad marknaden erbjuder. Våra tillfrågade energirådgivare pratar alla om pellets, ve olika värmepumpar, fjärrvärme och solpaneler. De flesta systemen finns i hela . Planerar du att byta eller installera ett nytt värmesystem ? Tänk på att ett värmesystem påverkar huset på olika sätt, alltifrån inomhusklimat och boendekomfort till husets värde och miljöpåverkan.


De här faktorerna påverkar ditt värmebeslut. Att välja värmesystem är ett stort projekt för alla husägare. Därför har Land gjort en sammanfattning av för- och nackdelarna med olika system.


Se efter, och bestäm dig för vad som passar ditt hus bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg