onsdag 16 augusti 2017

Vad kostar hushållsel

Nån som har koll på vad det är som drar mycket el i hemmet? Hur mycket kostar er elförburkning per månad? Elförbrukning i en genomsnittlig villa respektive lägenhet. En genomsnittlig lägenhet med personer gör av med cirka 2kWh hushållsel per månad.


Nedan ser du hur ett hems användning av hushållsel ( som är all elkonsumtion utom uppvärmning) kan fördelas mellan olika områden. Golvvärme med el kostar ungefär öre per kvadratmeter och dygn.

Energikalkylen - Energimyndigheten energikalkylen. Vad är normal förbrukning? Nu kan du som bor i småhus eller lägenhet bli lite mer energismart. Fyll i Energikalkylen så får du en rad praktiska energisparande råd och tips på vad du kan göra hemma - allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Genom att minska din energianvändning minskar du både din . Välkommen till Energikalkylen!


Köpa vedeldat hus, tycker elförbrukningen verkar. Hur stor energiförbrukning har ni per år? Normal förbrukning för 1kvm Beiträge 27.

Månadskostnad för hushållsel, värme och varmvatten till en 2a. Jag har precis skrivit på ett kontakt på en 2a. Dock ingår inte hushållsel , värme eller varmvatten. Därför tänkte jag kolla med er om det är någon som har koll på vad det kan kosta i månaden?


Jag kanske ska tillägga att lägenheten ligger på våning två av tre i ett litet äldre hus. Bor själv i en etta och just nu ligger min hushållsel på 270kr per månad. Tänkte vänta till månadens räkning kommer så att jag verkligen har hundra koll på vad allt kostar. Variationen i hushållsel är stor och beror bland annat på hur många personer som finns i hushållet, de boendes vanor och antalet apparater.


Har förstått att det kan vara olika om värme ingår eller ej men det skulle vara kul att höra om kostnaden på ett ungefär. Tänker mig att det bor en familj med ett antal barn i lägenheten. Kostnaden för hushållsel har ökat kraftigt de senaste åren. Orsaken är att elpriserna har stigit, elskatten har höjts, att en så. Så här mycket kostar våra vanligaste apparater vid normal användning per år.


TV-spel, stanby och spel. Den energi som kommer på elräkningen kan delas upp i två olika delar – uppvärmning och varmvatten samt hushållsel. Den elen som används till belysning, hemelektronik, disk och tvätt mm är hushållsel.


Det kan variera mycket från hem till hem hur stor förbrukningen blir. Ett hushåll med många elapparater som används, .

IMD står för Individuell mätning och debitering. Roliga fakta att ”droppa” vid middagsbordet. Beror på årsti bolag och om du har fast eller rörligt pris. Varmvatten (dusch , ba disk) procent.


Hushållsel (kylskåp, lampor, diskmaskin mm) procent. Vilket elbolag har den billigaste elen? Om man inte gör den direkta kopplingen mellan pengar i plånboken och vad som kommer ut genom två hål i väggen är det svårt att lära sig hushålla. Men det finns pengar att.


Då ser du relativt snabbt om det har hänt något med värmesystemet i ditt hus, exempelvis att elpatronen i värmepumpen går mer än vad den behöver eller att en elradiator står på i onödan i ett uthus. Enligt statistik från Energimyndigheten är förbrukningen av hushållsel i småhus i genomsnitt 6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg