torsdag 31 augusti 2017

Hur luktar mögel i badrum

Vi använder badrummet flitigare än förr, vilket ger en fuktigare miljö än vad ventilationen många gånger är anpassade för och då växer mögel. Hittar du onormal mögelförekomst i huset, dvs. Dålig lukt kan bero på mögel. Om man känner dålig lukt i badrummet beror det oftast på en dåligt rengjord golvbrunn.


Har du däremot rensat avloppet och gjort rent handfat, toalett och golvbrunn och det fortfarande luktar lika illa, då kan mögel vara problemet.

Mögel trivs bra i fuktiga miljöer, därför är badrummet särskilt . Känner du en konstig lukt i ditt hus? Då kan det bero på fuktskada och mögellukt. Hur luktar mögel och hur kan du bli av med mögellukt? Den vanligaste typen av mögel i badrum är svartmögel. Den bildar svarta små prickar som är lätta att identifiera.


Svartmögel utgör ingen stor hälsorisk och kan oftast lätt tvättas bort från kakel och fogar.

Andra typer av mögel växer dolda och för med sig dålig och unken lukt medan vissa varken luktar eller går att se med . Det uppkommer lätt mögel i badrum eftersom halten av fukt ofta är hög i luften. I badrum , särskilt de med bristande ventilation finns risk för att mögel kan växa då mängden fukt i kombination med inomhustemperaturen är gynnsam. Det duschas och badas mer än. Elak lukt kan uppkomma via dessa källor i badrummet. Vad betyder dålig lukt i badrummet , och hur vet man om man har mögel eller fuktskador?


Här får du koll på de vanligaste problemen i badrummet ! Fukt luktar inte, men organismer kan växa med fukt som förutsättning och då kan det lukta. Den brukar beskrivas som ”unken”, ”stuga” och ”källare”. Mögellukten i sig är, troligen, inte farlig men är förstås inte trevlig att inandas eller lukta själv.


Skräcken är förståss att det är en fuktskada som gör sig påmind nu när värmen har gått igång. Men luktar inte en fuktsakda unket snarare än . I delar av Kirunaprojektet samarbetar forskarna vid Lunds universitet också med SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Att vädra hjälper bara en kort.


Luktar det mögel så är det förmodligen det också.

Styrelsen har ansvar för att. Hur fullgöra undersökningsplikt av bostadsrätt? Det konstiga är bara att det då och då luktar konstigt igen trots att badrummet används. Borde kanske höra med hyresvärden igen så de får kolla upp det men känner egentligen ingen större lust för att ringa de igen och tjata och få . I mitten på juli tycker vi det börjat lukta mögel i badrummet och i slutet av juli, när vi varit borta ett par dagar, är lukten stark. Har ni tips till mig, hur skall jag göra att få bort möglet, eller är det fel fogmaterial som har användst?


Vad ska man göra när olyckan är framme – och hur vet man att möglet är borta? Hantverkaren vill gärna tona ner omfattningen av fuktskadan och kallar svartmöglet för ”smuts som finns i så gott som varenda badrum ”. Ett stort problem i samband med mögel är ofta kvardröjande problem med lukt. Förmodligen är det det enda som krävs.


Tacktack, var inne på att köpa klorin men av någon anledning skippade vi det och tog något annat skit istället. Jag är helt inställd på att det är brunnen men damen min tror att det är mögel , men hur skulle mögel kunna lukta om vi inte har någonting i badrummet ? Mitt första hus visade sig bli en lång kamp mot elak lukt , fukt och mögel. En vattenledning från badrummet var dolt skarvad (ajabaja) under ett köksskåp, bakom en sockel. Provade att dra kofoten i ytterpanelen bara för att se hur det såg ut bakom och ramlade bakåt av odören.


Mögel i byggnadskonstruktioner är oftast mikrosvampar som kräver mikroskop för noggrannare undersökningar. Mikrosvamparna kräver fukt, syre och näring för att kunna växa. Tar man bort fukten hämmas tillväxten och svamparna torkar ut.


Usch vad det luktar äckligt med mögel. Dom senaste dagarna har mögeldoften blivit väldigt påtaglig. Det är i badrummet möglet finns. Vi har skurat och rengjort avloppet men blir ändå inte av med det. Listerna runt fönster och dörr är helt uppluckrade av all fukt och färgen flagar.


Det går inte att ha det så här . Men var lugn, här får du tips på hur du lokaliserar källan och hur du kan få bort . Förvara helst inte smuts tvätt i badrummet eftersom tyg drar till sig fukt och bidrar därmed till en högre luftfuktighet. Mögel , kvalster, alger och bakterier förökar sig gärna i fuktskadorna, vilket kan leda till astma eller överkänslighet. Om du får fukt- eller mögelproblem inomhus kan det bero på flera olika orsaker.


Det kan handla om fel som uppstått när huset byggdes eller som uppkommit i efterhan exempelvis genom sprickor i fasaden eller läckage i rörgenomföringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg