torsdag 10 augusti 2017

Golvvärme på gammal betongplatta

Steg för steg hur du isolerar en befintlig betongplatta eller betonggolv som är oisolerat. Numera isolerar man alltid en bottenplatta i ett nybyggt hus med cirka 3millimeters isolering, men riskerna finns hos hus med betongplatta från början av 80-talet och tidigare. Det som gäller för en villaägare som köper ett hus från 80- talet och tidigare är att man kan inte lägga in golvvärme där utan att . Lägga isolering och golvvärme på befintlig platta.


Omvänd fuktvandring vid avstängning av golvvärme på sommaren. I dessa beräkningar kvantifierade vi effekten av att stänga av golvvärmen under sommaren och kunde visa hur stor uppfuktningen blev av att markfukt i ångfas transporteras uppåt .

Golvvärme i betongplatta på mark. Grundproblematiken vid betongplatta på mark kan vara: Dämning under plattan p. Kapillär upptransport av vatten i fyllnadsmassorna under grundplattan. Hej, Jag undrar lite hur man ska gå till väga i följande fall: Vi har en inredd källare i ett 40-talshus. Just nu ligger det en plastmatta på det.


Det är skönt med varma golv och därför väljer många golvvärme av komfortskäl. Resultatet blir att det . Om du har en tjock torr betongplatta så fungerar golvvärmen bra även utan isolering. Tyvärr så är det svårt att veta hur en gammal betongplatta är gjuten.

Under de flesta hus finns en fuktvandring. Då används golvvärmen endast för komfortens skull. Väljer du golvvärme för att värma hela huset är rätt inomhustemperatur . Tänkte om man kunde slippa detta krävande jobbet? Det ska ligga en platonmatta på plattan, sen golv ovanpå.


Kunde vara skönt om det fanns någon form av hård isolering som kunde ligga . Detta för att grunden ska andas. Många husägare och husköpare har rätt så dålig kunskap om farorna med att sätta in golvvärme i källare idag. Riskerna finns just vid hus med betongplatta byggda i början av 80-talet och tidigare. En god isolering kan förebygga detta. Att installera vattenburen golvvärme i källare som är oisolerad är inte . Vad skulle du föreslå för lösning för renoveringen?


Vilken typ av system man väljer att lägga in beror på förutsättningarna i huset. Flytande golv är ett materialpaket som är framtaget för att passa där det redan finns ett befintligt golv och passar därför bra vid renovering. Dock kan även golvvärme för betongplatta och golvvärme för träbjälklag användas vid renovering. Att lägga in värmegolv i äldre byggnader, vars grundläggning baseras på principen källare och platta på mark, kan innebära risker för fuktproblem. Fuktproblematik kan uppstå på grund av att markkonstruktionen (i bägge fallen finns en betongplatta på marken) har bristfälliga eller saknar: Kapillärbrytande och dränerande . En nygjuten betongplatta innehåller en mängd byggfukt som måste få torka ut innan fuktkänsliga material appliceras på ytan.


Ligger det en ångspärr eller.

Det bör nämnas att golvvärme i betonggolv med limmad PVC matta kan leda till högre halter av emissioner av butanol jämfört med golv utan golvvärme. I början på 80-talet (troligen) göt en tidigare ägare en betongplatta under ungefär halva huset, med krypgrundens naturstenar kvar som kant runt plattan. Fördelen med EPS är den enkla hanteringen och dess isolerande egenskaper.


Han vill ha golvvärme -dock ej till samma slit som jag fick stå ut med. Finns det någon möjlighet att lägga typ tunn isolering med folie som reflekterar värmen för att sedan flytspackla med el- golvvärme och lägga plastmatta uppe på, eller finns. Vissa har vi märkt är av uppfattningen att golvvärme är någon form av lyxlösning och absolut inget som är förenat med en hållbar renovering eller energismart uppvärmning, snarare det motsatta. Men golvvärme är i själva verket en väldigt smart lösning. Till följd av att värmen i ett vattenburet . Har en källare med oisolerad betongplatta.


Nu skall vi bygga ett spa i källaren och jag skall lägga in golvvärme. Har hört en hel del olika bud på vad jag bör göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg