tisdag 15 augusti 2017

Härdat glas kamin

Här säljer vi glas och glimmer till din spis och kamin. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer. Välkommen till PriceRunner!


Enligt krav i Boverkets skall golvet vid braskaminen skyddas med golvskydd. Har en kamin från Contura som värmer i vardagsrummet.

Det ser alltid skitigt ut så nu funderar jag på om det ev skulle gå att skära i glaset runt kaminen så att det blir löstagbart. Våra praktiska golvskydd finns i svart eller grålackerad plåt, härdat , genomskinligt glas och i vissa fall polerad marmor. Kamin i växthus - skorsten posts Mar Hur ställa kamin på glasskiva ? Oct 80-tals Contura öppen spis sprucken glasruta posts Sep Plåt eller glas under braskamin ? Lägg askan i en plåthink med lock och förvara den utomhus. För några år sedan varnades för exploderande glasluckor på braskaminer. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar.


Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer.

På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis! Framför en eldstad måste det finnas ett eldstadsplan. Finns i olika utföranden. Härdat glas till lågt pris från branschledande svenska leverantörer. Lagerhämtning av härdat glas i Stockholm och Malmö.


Men vi funderar på om vi ska ha genomskinligt glas eller svart plåt (är det plåt man har?) Sambon nämde även. Vi håller på o kikar på det här med kamin ,och om det blir en så blir det klinkers av nån sort. Glasskivor i all ära,men. Dessutom undviks att golvet tar skada från till exempel tappade vedträn.


Golvskydd och golvplåtar. Vi har inte plattor i pulverlackerad plåt då dessa tenderar att lätt bli . Störst risk för exploderande glas har braskaminer som är minst tio år. De har härdat glas , inte lika hållbart som keramiskt glas som används i dag. Om kaminen har borrade hål för handtag i glaset ökar risken.


Jan Kaminer är mycket vanliga i Norge vilket gör att det är lätt att få tag på reservdelar därifrån. Dessa glasrutor går dock att beställa.

Tills du fixat detta så kan du täta hålet med en tillklippt plåtbit. Levereras C-kantslipat eller fasettslipat, tjocklek mm. Emaljerat: Emaljerade golvplåtar i svart, tjocklek mm.


Lackerat: Pulverlackade golvplåtar i . Ett eldstadsplan kan utgöras av tegel, keramiska plattor, plåt, glas … På fräscha, jämna golv kan man med fördel använda eldstadsplan i härdat glas. Vi har ingen egen tillverkning utan beställningarna går till branschledande tillverkare med direktleverans . En kamin ska ha ett golvskydd för att skydda mot gnistor. Du kan välja på plåt eller glas.


Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka. De olika formerna är framtagna för att passa väl till olika typer av kaminer. Priset gäller endast vid köp av braskamin. Vid köp av endast golvskydd tillkommer en fraktavgift .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg