torsdag 31 augusti 2017

Pelletsbrännare inställning

Finns det någon bra guide till injustering av pelletsbrännare ? Jag har Co-mätare, bredbandslambda och avgastempmätare pga bilintresse och funderar på. Inställning av pelletsbrännare. Vad för instrument behöver man och var får man tag på det? Jag vet att man kan fråga den lokala VVS-teknikern men jag har inte köpt brännaren av han och .

PELLETSBRÄNNARE KMP PX21. Uppstart och inställningar. Brännaren är ej inställd vid leverans. Den måste injusteras vid första start.


Normalt skall brännaren användas med två effektlägen (hög och låg), men med en enkel. För att ändra en funktion trycker man först på ENTER, varpå det sist inställda värdet kommer upp. Om man vill ändra denna inställning trycker man först på ENTER ytterligare en gång, varpå . Läs noga igenom denna instruktion innan brännaren startas.

Tack för att vi fick förtroendet som er leverantör av pelletsutrustning. För en säker och felfri funktion är det viktigt att brännaren installeras rätt och att instruktionerna i denna bruksanvisning följs. Om ni ändå känner er osäker på något omkring utrustningen kontakta . C meter ned från toppen av skorstenen.


Om kondens upptäcks i skorstenen skall kontakt tas med återförsäljare eller sotningsväsendet för råd. För hög temperatur innebär oekonomisk drift och risk för skorstensskador. Fel på värmebaronen viking bio pelletsbrännare. Uppvärmning av en gammal kåk – del 1 inställningar på en pelletsbrännare. Pelletsbrännarens manual utlovar att fabriksinställningarna åtminstone ska få den att starta, men sedan krävs mätutrustning.


Bakbrandsskyddet utgörs av ett fallschakt. Termokontakten stoppar brännaren vid en temperatur på 140ºC i fallschaktet. Vattensäkringen löser ut vid en omgivningstemperatur på 100ºC. PellX pelletsbrännare använder sig av en egen temperaturgivare för panntemperaturen istället för oljebrännarens termostat som en del andra fabrikat.


Jag var rädd för kondensbildning i skorstenen så jag ändrade pelletsbrännarens inställning så att den enbart går i högeffektläge. Uppbyggnad pelletsbrännare. Injustering av grundvärden för värmekurva.


Detaljbeskrivning menyer.

Effekten på din pelletsbrännare är beräknad efter den maximala mängd. EcoTec, kräver underhåll och skötsel. Pannans rökgasspjäll får ej vara stängt p. Undertrycket i pannans eldstad skall vara min. Rörbrännare har funnits som produkt sedan början av.


De inställningar som behöver göras vid installation går snabbt och enkelt. Programmet i styrboxen är förberett för en shuntautomatik. Varvtalsreglerad fläkt för förbränningsluft.


Display visar driftstatus. Digital övervakning och enkel inställning av panntemperatur. Alla inställningar sker via yttre . Viking Bio 2är en modern skruvmatad pelletsbrännare. Touch-skärmen i färg visar tydligt alla inställningar och driften övervakas kontinuerligt.


Automatisk eltändning via glödspiral på 400W.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg