tisdag 12 april 2016

Imkanal köksfläkt

Här visar vi dig alla produkter du behöver för att bygga din egen imkanal. Ett steg närmare ökat brandskydd. Den här webbsidan är tänkt att fungera som ett hjälpmedel vid nybyggnad och ombyggnad av alla typer av lokaler som ska användas för matlagning. Den riktar sig till byggherrar och restaurangägare, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och andra som vid något tillfälle i . Typgodkända köksfläkslangar i olika dimensioner.


I vårt sortiment finns slangar till köksfläktar i flera olika dimensioner och längder.

Här hittar du även typgodkänd färdigisolerad imkanal. Den är brandklassad och ansluts i ena . Hur är det egentligen, måste sotaren godkänna en imkanal för fläkten? Eller är det bara rekommendationer? Har svårt att se att denna lösning ska behövas på ett vanligt bostadshus. Det är ju inget restaurangkök med flamberingar och kärl med frityrolja som kan ge eldsvåda, inte hos mig i alla fall.


Köksfläkt - imkanal - vad gäller? En fråga om imkanal från köksfläkt. I vår arbetsbeskrivning visar vi hur man sätter upp en köksfläkt i ett köksskåp i en befintlig imkanal.

Ska du installera en ny imkanal och köksfläkt bör du kontakta och rådgöra med sotaren i din kommun så att din installation blir korrekt . Anordningar för ventilation i bostadskök är i huvudsak spiskåpor med fettfilter och imkanal som leds till den gemensamma frånluftsfläkten eller spisfläktar med fettfilter och imkanal som leds ut via frånluftskanal och vidare ut. Observera att en återcirkulerande köksfläkt med kolfilter inte utgör ventilation. Isoleringen skyddar även mot kondensbildning som kan uppkomma vid vissa årstider. För att få optimal isolering används 80mm komfortmatta.


Rör som är anslutna till en köksfläkt ( imkanal ) ska isoleras EI( 30mm) i hela sin längd. Den mest påtagliga förändringen är att imkanalerna indelas i fem klasser, mot tidigare tre. Det är en fördel för det gör det lättare att välja rätt nivå på utförandet av imkanalen, kostnaderna kan skilja ordentligt mellan nivåerna. Rekommendationen lyfter fram att klassningen av kanalen kan behöva . En typisk villabrand startar i mat som lämnats på spisen, eller som har antänts på annat sätt. Elden klättrar direkt upp längs ventilationen ovanför köksfläkten.


Om ventilationskanalerna inte har brandisolerats på vinden kommer elden att spridas till vinden med katastrofala konsekvenser. Låter inte optimalt så om jag kan jag skippa rensningsluckan så blir det renare och enklare. Vilken strategi för avlufthuv är smartast – göra imkanalen 1cm . Det är skillnad på sotning av eldstäder och rengöring av kökets imkanal. Inlägg om Sotning av imkanal skrivna av Richard Svensson. Källa: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.


Akono Ventilation ser till att din kökskanal är fri från fett och smuts. Det är inte bara sänkt brandspridningsrisk som är resultatet av.

Skyddet ska begränsa risken. Men lagen om att det måste göras finns kvar. Ett bra riktmärke är att utföra sotning av imkanal och spisfläkt var tredje år. Det har gått år sedan lagändringen genomfördes, har du inte sett över din imkanal under den tiden börjar det verkligen bli dags. Försäkringsbolagen har nämligen börjat se en ökad risk för olycka hos hushåll som inte håller köksfläkten ren.


Används till 1mm dimension. Lindesbergs Sotningsdistrikt AB. Imkanal från kök i bostad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg