onsdag 20 april 2016

Ny kakelugn

Hos Mariebergs hittar du moderna kakelugnar i olika stilar och prisklasser. Välkommen in - vi hjälper dig med val och montering av modern kakelugn ! Vi har ett brett sortiment av kakelugnar. Hos oss hittar du moderna kakelugnar i olika stilar och prisklasser.


Köp din kakelugn till billigt pris.

Har du fått en ny (eller gammal) kakelugn uppmurad i ditt hem? Säkert längtar du efter att få elda i den på riktigt, men en nyuppmurad kakelugn behöver lite tid innan det går att elda i den. Det är lite som att ”köra in” en ny bil – du måste värma upp den försiktigt i början. Så här gör du för att ”elda in” dina nya kakelugn.


Köpa ny kakelugn – vad ska jag tänka på? För den som vill köpa en ny kakelugn är en hel del enklare än annars, och det finns också fler valmöjligheter. Förmodligen får du också punga ut med lite mer pengar i slutänden, men det kanske det kan vara värt.

Det allra första du bör göra är förstås att utgå från huset där . Vi kan hjälpa er med allt för att få en fungerande eldsta oavsett om det bara gäller en omsättning av en utdömd kakelugn eller om ni vill installera en ny kakelugn där det aldrig stått en tidigare. Vi utför uppsågningar i golv samt stenläggning, fundament för kakelugnen och tätar skorstenar som läcker eller monterar nya . Silvia med förnicklad lucka. Klassisk kakelugn i ny design. Vill du köpa en gammal, antik eller ny kakelugn ? Med många års erfarenhet i det genuina hantverket, tillsammans med mycket kompetenta medarbetare erbjuder vi hjälp med hela processen från val av kakelugn till den blir uppsatt och godkänd. Vi håller på att bygga nytt hus.


Kan man kakla om en kakelugn ? Cronspis ( ny kakelugn ) till befinlig skorsten ? Ny kakelugn , nåt att rekommendera? Konstruktionen är uttänkt men har vissa brister som kan rättas till vid montering. De har en bra effekt och är vår tids svar i att efterlikna hantverket med gamla kakelugnar. Allt beror på om det är en begagnad exklusiv och antik kakelugn, eller om det är en ny.


Därtill kommer arbetskostnaderna.

Vi ska renovera den gamla kakelugnen i ditt hus eller bygger ny kakelugn i antik stil på bra pris och med hög kvalitet. Den sprider värme, höjer mysfaktorn och pryder sin plats i rummet. Kakelugn - renovering och bygg. Här är kakelugnsmakaren Johan Linds tips för dig som är på jakt efter en gammal kakelugn.


Ta dig tid att hitta rätt ugn. Försök att hitta en som passar husets byggnadsår med plus minus tio år, så smälter den in i husets byggnadsstil. Installera en kakelugn med skorsten?


Här hittar du bra tips om kakelugnar och gör det själv beskrivning om hur du bygger en kakelugn med skorsten. Kostnaden för en helt ny , inklusive monteringen är relativt hög. Många väljer istället att köpa en begagnad kakelugn. Ibland är det för att få ner priset, men ofta nog handlar det om att bygga upp en liten bit svensk historia i sitt eget hem.


För en riktigt gammal och fin kakelugn kan kosta bra mycket mer än en helt ny. I vår sekelskiftesvåning finns allt tidstypisk bevarat från höga golvlister, pardörrar, fönster, lamprosetter och stuckaturer och tre olika jättefina kakelugnar. I vårt hus har vi även en kakelugn fast i lite enklare stuk. En ny kakelugn går nog inte riktigt att jämföra med gamla original kakelugnar men de ser fina ut .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg