tisdag 26 april 2016

Lågtemp radiatorer

Våra radiatorer kan användas vid alla tilloppstemperaturer, men de lämpar sig bäst för låga temperaturer. Moderna panelradiatorer är också snygga. Forskning har visat att lågtemperaturradiatorer värmer upp ett utrymme till optimal rumstemperatur precis lika effektivt som traditionellt dimensionerade radiatorer.


Men eftersom energibehovet är mindre för att uppnå. Bygga om från högtemp till lågtemp ? Vad skiljer låg och högtemp radiatorer åt?

Kanske en dum fråga, men vad är det skiljer en hög och lågtemp radiator ? En lågtemp radiator är ju gjord för en låg framledningstemperatur och tvärtom för hög, men skiljer det något på konstruktionen mellan dom? Och hur vet man vad man har? Jag har idag vedpanna och ska byta till bergvärme så därför . Anslutningsplugg på konvektorn. Inbyggd temperatursänkning på 5ºC styrd via styrledare.


Förberedd för styrning från separata styrsystem typ DigiHeat med mottagarpluggar. Max 60ºC med fast inbyggd elektronisk termostat. Med separata väggfästen och kopplingsdosa i polykarbonat med mm kopplingsplint.

Alltid bra priser på Vattenburna element hos Bygghemma. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Element finns i nästan varje hem. Det kan löna sig att byta ut de gamla – både när det gäller värmeekonomi och för att få ett estetiskt lyft!


Oftast avslöjar byggåret vilket system som ursprungligen fanns i huset. Det vattenburna systemet värmdes då med . Dvs dom har avgivit sin värme till rummen. Om den är helt öppen kommer allt pannvatten att cirkulera ut. Det innebär väldigt heta radiatorer ( element ). Om shunten har något mellanläge kommer ju temperaturen på radiatorerna att bli lite så där lagom varma.


Normalt har man ett reglersystem som bestämmer hur shunten . Utrymmen som är att beteckna som hygienrum t ex badrum, tvättrum skall vara försedda med en radiator där yttemperaturen som mest är 60°C, något som även gäller även barnstugor. Ett lågtemperatur- element ( radiator ) värmer upp samma yta av huset med hela grader lägre framledningstemperatur. I praktiken ökar man Radiatorn effekt ( uppvärmande yta) och kan på så sätt sänka framledningstemperaturen. Detta medför att man spar uppvärmningskostnader.


Värmepumpens effekt ökar när . Watt Heating AB säljer produkter för vattenburen värme, bland annat radiatorer , konvektorer, handdukstorkar och armaturer. Välkommen till Sveriges unika radiatorfabrik.

Här dimensionerar och tillverkar vi radiatorer helt efter dina önskemål – oavsett om du är husägare, installatör, grossist eller arkitekt. Det här är beräkningar som installatören måste ha gjort, innan nån installation ö. Alltså denne måste veta vilken effekt som kan nås med de radiatorer som finns, vid mest ekonomiska framledningstemp, för det är långt ifrån alltid som de befintliga radiatorerna är lämliga för ett lågtemp system. Ska di ha lågtemp garage typ 4-grader vintertid så är luft-luftvärmepump inget bra alternativ.


Kör själv en billig oljefyld radiator med termostat för att hålla . Dimplex Top lågtempererad utan termostat används som radiator i anläggningar som har en extern överordnad styrning och man önskar en lägre yttemperatur. Denna radiator kan inte kombineras med Nobö Energy Control, utan central styrning t. Topputsläpp behöver 20cm fritt utrymme .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg