torsdag 21 april 2016

Thermia värmepump felsökning

Alla Thermias värmepumpar har tre års produktgaranti som gäller från installationsdatum och när den har gått ut så har du ytterligare tre kostnadsfria år med trygghetsförsäkringen som gäller på hela produkten. TGÄRDER VID DRIFTSTÖRNING PÅ THERMIA VÄRMEPUMP. Ibland kan en värmepump utsättas för driftstörningar som man ofta kan avhjälpa själv. Nedan följer några dokument du som kund kan ha som hjälp för att själv åtgärda ett eventuellt fel.


Värmepumparna blir allt bättre, med färre fel.

Som ägare av en värmepump kan du göra en enklare felsökning , som kan avslöja de mest sannolika felen. SymptoAlla möjliga symptom, som är svåra att förklara. Det kan vara att styrsystemet uppträder konstigt med underliga värden. Brända svarta elektronikkomponenter kan avslöja att åskan slagit ner.


Lösningar: Försök inte själv, kalla på service. För att skydda värmepumpens ingående komponenter frän att arbeta under onormala driftsförhållanden finns ett antal skyddsfunktioner monterade i värmepumpen: högtrycksvakt (HP) och lågtrycksvakt (LP), överhettningsskydd för tillsatsvärmen och motorskydd för kompressorn. Orsakerna till att dessa . Tänkte dela med mig av mina kunskaper och när min display slocknade på min bergvärmepanna så räckte det som tur var med att byta två st.

Bergvärmepump , motorskyddet löser ut hela tiden. Thermia Diplomat bara varmvatten - ingen värme på. Om denna anvisning ej följs vid installation,. Vid felmeddelande försök att starta om anläggningen med hjälp av anläggningens säkerhets- brytare.


Vi uppdaterar denna sida ständigt. Vi vill givetvis visa upp våra lösningar, men framförallt vill vi ge dig en chans att så enkelt som möjligt skaffa dig den kunskap du behöver för att fatta rätt beslut för just dig och ditt hem. Jag hoppas du tar dig tid att bläddra igenom boken. Påfyllning av köldmedium vid läckage.


Felsökning av fläkttrumma. Byte av reservdelar eller rördragning vid behov. Test av värmepumpar är ett av alla test som Folksam genomför årligen.


Därför är samtliga värmepumpar i jämförelsen vettiga köp, även om vi rekommenderar någon av de som utnämnts till ett Bra val. Ström saknas till DCMenheten. LED- indikatorn lyser ej med grönt fast sken.


Kontrollera att DCM-kabeln är ansluten både till DCMoch Gateway- kortet. Lyssna efter luft i både värmepump och värmesystemet. Avlufta värmesystemet enligt installa- tionsanvisningen.

Igensatt smutssil på värmesyste- met. Vid behov rengör smutssilen. Framtagning av användarvänligt gränssnitt till värmepump. Designingenjörsprogrammet 180hp Chalmers. Först och främst vill vi tacka Oskar Rexfelt som har ställt upp som vår handledare.


Han har gett oss många bra tankeställare och hjälpt oss . Berghogens Rör AB är en av Sveriges största återförsäljare av Thermias värmepumpar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg