torsdag 7 april 2016

Mögel på betong

Jag dränerade hela huset i höstas och har kört en avfuktare hela vinter. Dessutom har jag tvättat alla väggarna i det rummet med mögeltvätt samt baddat de värsta områdena med Boracol, eller vad det heter, två gånger. Visst har utbredingen blivit . Svartmögel under mattor på betonggolv , hur ta bort.


Vattenläcka - mögel i betongen? Svamp eller salt i betong ?

Fuktbetingade rörelser finns i praktiskt taget alla byggnadsmaterial, även i betong och putser. Här avses främst brister i värmeisoleringen, som försämras kraftigt när fukten ökar. Mögelsvampar kräver att luftfuktigheten överstiger. Men det skall också vara lämplig temperatur, finnas näring, vara relativt vindstilla och det skall inte finnas några, för svampen, gifter i omgivningen.


Mögel kan växa på oorganiska material , t ex betong , men det är då egentligen näringen på den, nedsmutsade, ytan som. Färgen har luckrats upp på vissa ställen. Mögel -Fri är effektivt mot mögel , blånad och lukt och fungerar på alla ytor inomhus ex. Hur uppstår kapillär sugning.


Kapillärsugning kan uppstå in i källaren när blöt eller fuktig mark kommer i kontakt med källarens väggar och grund.

Betong är ett poröst material där stora vattenmängder kan överföras genom kapillärsugning. Mögelborttagning 5L Självverkande pga. Innehåller ej klor och är luktfri. Synlig omgående effekt, djupverkan och långtidseffekt. Speciellt lämpad för inomhusbruk, ingen . Mögel är ett problem både i och utanför ditt hem.


Till skillnad från mögel är mögel inte anses vara skadlig. Men det är mögel fult som kan lämna en ful fläck och fylla området med en obehaglig doft. När du hittar mögel som växer på din betong , ta bort den så snart som möjligt för att förhindra dess spridning till andra. Enkel fråga me gissar jag, många svar: hur fan får man bäst bort mögel från betong.


Betongen i fråga är ett balkonggolv med fritt tillträde för både barn- och hundjäblar, så plutonium går bort. Fuktskador blir allt vanligare. I drygt en tredjedel av våra småhus och i cirka procent av våra flerbostadshus finns någon form av fukt eller mögel – ofta till följd av felaktig byggteknik eller konstruktion. Vi kommer antagligen köpa ett hus här snart. Men när vi besiktade det i går så upptäcktes det mögel.


Då förra ägaren lagt plastmatta dirket på betonggolvet (?) och satt furupanel direkt på betongen i ett annat rum. Så nu vill jag gärna ha era bästa tips om hur man får bort skiten? Vi fick in vatten i pannrummet vid ett skyfall.


Det kom genom fönstret och rann på betongväggen.

Några kartonger med makens bråte möglade. Det är borttaget och fönstret bytt men jag är livrädd att det spridit sig, tycker mig ana en svag mögellukt. Men sen kom jag på att betong kanske inte kan mögla , vad . Källare - fukt mögel lukt avfuktare dränering. Det tog man för ett antal år sedan fasta på vid husbyggnation, särskilt då betong togs in som konstruktionsmaterial.


En stor nackdel är fuktlasten som kommer från marken under och kring källaren. Effektivt mot mögel , ytlig blånad och mot svampsporer. På trä, betong , puts, gips och övriga byggnadsmaterial. På vindar och i krypgrunder, källare, badrum, väggar och bjälklag.


Appliceras enkelt med bestrykning eller med spruta. Kan användas i förebyggande syfte. Mögel - och rötsvampar kan växa på och i fuktiga byggnadsmaterial, och det är främst rötsvampar som förkortar livslängden hos träkonstruktioner. Mikrobiologiska organismer är ett samlingsnamn för svampar och bakterier.


Dessa organismer behöver fukt och en viss idealisk temperatur för att kunna gro och växa. De kan växa på byggnadsmaterial som trä eller träbaserat material, plastfolie, korksmulepapp, mineralull, betong mm. Dessa svampar har varierande sporproduktion och livnär sig bl. En god tumregel är att allt fuktskadat ska tas bort om materialet är en grogrund för mögel eller mikrobiellt tillväxt – som trämaterial, spån etc.


Om betong eller annat material som inte kan bli mat för mikrober är fuktigt, gäller att det ska torkas upp ordentligt. Nonchalera inte fuktskador i källare eller vind!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg