onsdag 27 april 2016

Vattenmantlad braskamin och acktank

Brunners ackumulatortank gör att du kan växa i den takt du vill. Koppla på andra energikällor som solfångare. På vintern värmer du med kamin och på sommaren håller du vattnet varmt med solfångare.


Vi har ändrat oss från vedpanna till jordvärme och nu har vi jämkat lite. Har tittat på ett system där man använder en vattenmantlad braskamin som går mot en ackumulatortank och dom är dockade till en flvp,det är också 5msolfångare till detta.

Vad tycker panelen om detta :) Hoppas att det är någon som . Vattenmantlad - en energismart lösning! Köp en ackumulatortank som lagrar värme då får du den mest energismarta lösningen. Det som du tjänar på att köpa våra fristående eller inbyggda . Bredaste sortimentet av vattenmantlade kaminer som värmer upp hela huset.


Istället för att värmen enbart går ut i det rum kaminen står så finns möjligheten att lagra energin i en ackumulatortank som gör att du kan använda den när den behövs. En vattenmantlad kamin gör att du får bättre komfort i huset och ger dig möjlighet att elda längre än med en vanlig kamin.

Prislista vattenmantlade kaminer. Vi erbjuder kompletta paketlösningar för att nyttja energin både effektivare och mer ekonomiskt. Så fungerar ackumulatortanken.


Energismart värmelagring i ackumulatortank. En ackumulatortank gör precis vad den heter. Den ackumulerar, dvs sparar, värme och är hjärtat i husets värmesystem. Till den kan du koppla: Kakelugnspannans ackumulatortank , solfångare, värmepumpar, pelletspannor, oljepannor, fjärrvärme.


Ja praktiskt taget alla . Till dig som redan har en vattenmantlad kamin och ackumulatortank. Kontrollera om din ackumulatortank är förberedd med solslinga. Om du vill veta mera kan . Men: Överväg att koppla expansionskärlet kopplad vid botten av tanken för att få mindre förluster.


Behöver jag två expansionkärl? Säkerhetsventilen brukar sitta i expansionskärlets armatur, och är kanske inget . Den vattenmantlade kaminen har högre effekt än en vanlig kamin , men är byggd för att eldas i kontinuerligt och används därför ofta som huvudsaklig värmekälla till exempel i kombination med solfångare.

BILD:kökspanna vedspis med . En kamin i huset som genererar reell värme har blivit ett attraktivt vapen i kampen mot alltför höga uppvärmningskostnader. För den som har ett litet hus och ett vattenburet uppvärmningssystem kan en vattenmantlad kamin vara svaret på frågan om vilken typ av kamin som lämpar sig bäst. Räkna dock med att det tar lång tid innan investeringen i en vattenmantlad kamin har lönat sig, och att du måste elda ofta och mycket för att det ska löna sig överhuvudtaget.


Då brukar det passa med en . En neutral ackumulatortank kan i princip anslutas till alla typer av värmekällor för vattenburna systebiobränslepanna, vattenmantlad kamin , fjärrvärme, värmepump och solfångare. En elpatron brukar dessutom ingå för stöduppvärmning. Kombinationsmöjligheterna är många, men oftast väljer man ett . Den gör att du får bättre komfort i huset och för att värmen inte enbart går ut till det rum kaminen står så finns möjlighet att lagra energin i en ackumulatortank som du kan använda när den behövs. Funderar på att installera en vattenmantlad braskamin som ska placeras i källaren i gamla pannrummet på vårt funkishus från -42. Har du frågor, kontakta oss, vi hjälper . Men då måste man nog ha en liten ackumulatortank till vedkkasetten (Exotank?) - så det blir i princip en mindre vedpanna.


En väl genomtänkt ackumulatortank optimerar värmesystemet. Den kan användas tillsammans med värmepump, solvärme, vedpanna eller varför inte som på bilden, ihop med en vattenmantlad kamin och den fungerar vid behov även .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg