torsdag 21 april 2016

Värmeåtervinning ventilation

Det mest kompletta ventilationssystemet kallas balanserad ventilation , ett FTX- system. Det är ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Precis som du, så måste också din bostad andas och ventileras för att fungera.


Framförallt för att du ska må bra i bostaden, men bra ventilation är också en effektiv basförsäkring mot fukt- och mögelrelaterade problem i ditt hus. God hälsa är självklart ovärderlig, och just därför bör bra ventilation vara en av grundstenarna i .

X i ventilationssystem står för värmeåtervinning. Spara energi, men få tillräcklig ventilation i huset. Vid mekanisk frånluftsventilation kan man säkerställa en tillräcklig ventilation i huset, genom att mekaniskt fläkta ut frånluften. Lösningen ger även möjlighet att använda en frånluftsvärmepump för värmeåtervinning.


Mekanisk frånluft med värmeåtervinning , kan kallas FX- ventilation men också FVP-system. Om du bor i ett hus med självdragsventilation eller fläktstyrd frånluftsventilation är du beroende av vädret för att få en tillfredsställande ventilation. Dessa enkla system innebär också att den varma energirika inneluften går rakt ut genom väggen utan värmeåtervinning. Med hänsyn till dagens energipriser samt miljö och .

Med energikrisen på 70-talet kom nya byggregler som krävde att nya hus skulle vara täta och energisnåla. Med tätare hus försvinner den naturliga ventilationen , luftombyte måste därför ordnas på mekaniskt vis via fläktar. De flesta material t ex mattor, färger, spånskivor mm . Innovationer för ny- och ombyggnationer. Värmeåtervinning upp till 9. LUNOS bostadsventilationssystem passar perfekt för ny- och ombyggnationer. De uppfyller också kraven för OVK . Pax Eos finns i två versioner, med eller utan förvärmning.


Modellen med förvärmning (Eos 100H) ger en extra fördel när det är kallt ute: innan den kalla l. Kompakt ventilationsaggregat med värmeåtervinning upp. Från självdrag till ventilation med värmeåtervinning. Fråga: Jag har en villa på 1kvadratmeter.


Huset har hittills ventilerats genom sk. Vi har nyss bytt fönster och ny ventilation krävs. Vad rekommenderar ni för att återvinna så mycket av från luftens värme . Balanserad ventilation med värmeåtervinning.


Med effektiva fläktar och värmeväxlare med hög verkningsgrad har man god luftkvalitet till låg kostnad.

Samtliga Systemairs aggregat har den senaste tekniken som t ex EC- motorer. Systemet kräver även nya kanaler för tilluften till rum där behov av frisk lufttillförsel finns. Om man i en äldre fastighet byter man från ett självdragssystem till FTX krävs det att huset är relativt tätt.


På denna sida har Energy Building samlat våra decentraliserade ventilationsenheter med värmeåtervinning. Samtliga av dessa ingår i LUNOS 160-system, vilket innebär att de använder en 1mm rörgenomföring i yttervägg. Detta gör att det är otroligt lätt att bygga in ventilationen , oavsett om det är nybygge eller . Produkter VENTILATIONSSYSTEM.


Flexit lämnar års garanti. Från- och tilluftsventilation med återvinning så kallade FTX-system, kan tillföra stora mängder ventilationsluft och systemet fungerar oberoende av väderleken, dessutom är lösningen energieffektiv, bästa lösningen för villaägare. Aggregat utan värmeåtervinning - enklare och billigare installation!


För bästa inomhusmiljö och ventilation bör du omsorgsfullt utforma ditt system och ta hänsyn till såväl ventilationsaggregat, eventuell värmeväxlare och alla andra komponenter som ingår i systemet och byggsatser inom ventilation. Hos oss hittar du färdiga . Ventilation med värmeåtervinning. I alla våra aggregat är värmeåtervinning medtänkt från början. Därmed ventilerar anläggningarna inte bara byggnaden, utan utnyttjar också energin i frånluften för att värma upp den friska luften som tillförs.


Våra intelligenta aggregat anpassar sig efter tid på dygnet, årstiderna och vädret. Läs mer om EXHAUSTO FTX ventilationsaggregat för värmeåtervinning samt takfläkt och boxfläkt för ett bättre inneklimat i bostäder, institutioner, skolor samt i kontorslokaler. Jag kom fram till en hel den intressant som jag gärna delar med mig av. Detta dokument är rekommenderad läsning för alla som tänker bygga hus och speciellt för dem som har option på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg