måndag 11 april 2016

Byta från direktverkande el till bergvärme

Högpresterande värmepumpar för alla behov. Bergvärme , jordvärme och luftvärmepumpar. För villan, stugan eller fabriken. Vi hjälper dig med rätt lösning! Byta från direktverkande el – så gör man.


Börja med att fundera över dina förutsättningar för olika typer av värmepumpar.

Det kan räka det att komplitera med ytterligare en eller byta till en som är effektivare, så att det inte är kallt när ni vaknar. Har du liten yta att använda kan en . Byte från direktverkande el till vattenburet. Byta direktverkande el till vattenburen golvvärme?


Kostnad för att byta från direktverkande el till. Har tittat på ett hus, det är ett plans med källare. Huset finns nordväst om Stockholm. Boyta om 212kvm och biyta om 212kvm).


Vi kommer vara två vuxna och tre barn.

Han har troligen snålat ganska bra. Inte lika stor som med bergvärme men samtidigt är investeringskostnaden bara en tiondel. Ja vi tittade på ett hus på . Direktverkande el via oljefyllda radiatorer, hur. Pris att byta från el till vattendrivet (och bergvärme )? Hur mycket billigare är bergvärme än direktverkande el ? I första hand är det den som värmer upp sitt hus med olja eller direktverkande el som bör byta ut sitt värmesystem. Du kan till exempel kombinera olika typer av värmekällor som solvärme och bergvärme.


När Jerry Lindström flyttade in i sitt hus för ett år sedan hade ha redan bestämt sig för att byta värmesystem. Den direktverkande elen byttes ut till förmån för en bergvärmepump från Thermia. På 70-talet blev det vanligt att installera direktverkande el i nybyggda hus.


Vi ska se över vilka möjligheter du har för att få en billigare elräkning. Lönar det sig att byta till nya elradiatorer eller kanske att . Detta är ett typexempel på hur stor besparing det går att göra genom att byta från direktverkande el till bergvärme. Vid konvertering från direktverkande el till ett vattenburet system byts samtliga el- element i huset till vattenelement och nya ledningar dras. I vissa fall kan det räcka med att endast byta ut delar av värmesystemet.


Det här är ett ingrepp som naturligtvis innebär en extra investering, men över tid betalar den . Sex goda råd vid byte av värmesystem. Om villan istället har direktverkande el är alternativen färre, såvida du inte väljer att konvertera huset till vattenburet system.

Att byta från direktverkade el till vattenburet värmesystem. För dig med direktverkande el. Om du har ett hus med direktverkande el och är intresserad av att skaffa värmepump, så kan du välja att konvertera till ett vattenburet system. Detta byte innebär förvisso en extra investering men gör samtidigt att du sänker . Många som värmer sitt hus med direktverkande elvärme funderar på att komplettera eller att byta uppvärmningssystem.


Det kan finnas olika skäl, till exempel att hela värmesystemet behöver ses över, höga elkostnader eller osäkerhet kring framtida elpriser. Ett vattenburet värmesystem är ofta mer . Ett nytt system utreds ur en. Det mest ekonomiskt lönsamma valet är att installera bergvärme , med en värmepump per.


Den som vill ha vattenburen värme måste byta ut elradiatorerna mot vattenradiatorer. Familjen tog beslutet att byta ut husets värmesystem i vintras. Ett skäl var att de tidigare vargavintrarna gav upphov till svidande elräkningar, men också att den direktverkande elvärmen inte var rätt dimensionerad efter husets behov. Temperaturen var ojämn så att vi alltid frös i vissa rum under vintern.


Om din uppvärmning sker ännu i dagens läge med olja eller kanske direktverkande el , kan det vara en bra idé att byta till bergvärme. Som även föreningen i detta inlägg gjorde, lönar det sig att jämföra flera offerter innan installation. Det gör du enkelt genom att fylla i formuläret ovan så matchar vi dig med . Sällan lönsamt att byta från fjärrvärme. Analysen visar också att det är lönsamt för småhus som har direktverkande el , elpanna eller olja att konvertera till pellets, bergvärmepump, luftvattenpump eller .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg