fredag 29 april 2016

Fjärrstyra värmen i stugan

Det kan vara skönt att vara offline under vissa perioder och i fritidshuset har du förmodligen minst teknik. Vi beslutade oss för att gå till botten med ämnet. För dygt år sedan blev Syversens kund till DEFA och abonnerar nu på tjänsten som ger fjärrstyrning av värme och ström över GSM-nätet. Børre började med SMS-styrning men gick snabbt över till styrning över internet som också ger tillgång till mobilappen.


Vi har valt att använda webbsidan för att fjärrstyra stugan. Någon som har erfarenhet av någon lösning för att sätta på och slå av värme mm i sin stuga på distans?

Finns visst någon lösning från. De kommer att förbereda sommarstugan för din ankomst och meddela dig vid förestående faror. Du kan slå på värmen genom att trycka på en knapp i appen MyJABLOTRON. Frostvakt, larm med trådlösa detektorer, med mera. Fjärrstyrning av el 3-fas≫ . Vill man bara sätta på värmen kan man komma undan med omkring 5kronor.


Om man vill fjärrstyra temperaturen i sitt fritidshus ska man ha en utrustning som larmar via telefonen. Med hjälp av den kan man sätta på varje element eller grupper av element, säger Lars Ejeklint, energiexpert på Vattenfall.

När sommaren är över blir stugan ensam tom – och i värsta fall kan mycket hända. Men det finns sätt att ha koll. Eller stå ut med att huset är kallt de första timmarna. Effektiv värmeanvändning och lägre kostnader.


Brukar du ”låta värmen stå på” under uthyrningsperioder eller. Bland annat kan du nu styra värmen och bastun och från mobilen, och övervaka din stuga eller ditt hem med en mobilkamera. Styr sommarstugan med sms.


Ibland hör man om det intelligenta hemmet, som kan fjärrstyras från mobiltelefonen. Sätt på värmen på väg till stugan , så att det är varmt och skönt när du kommer fram. Se till att huset har rätt.


GSM-styrning för fjärrstyrning av värmen i stugan från mobilen. GSM- styrningen gör det möjligt att med ett enkelt SMS eller telefonsamtal fjärrstyra två skilda funktioner t. PC eller annan utrustning. Inga löpande abonnemangskostnader . Det finns flera sätt att att sänka värmekostnaderna i fritidshuset.


Det enklaste sättet att minska kostnaderna är att tilläggsisolera och täta dörrar och fönster. När du lämnar stugan för säsongen, så dra för gardiner och persienner för att hålla kvar värmen bättre i stugan.

Stänger du av värmen helt är det viktigt . Vi har funderat på att skaffa någon typ av värmestyrning till vår stuga. Dels för att kunna reglera värmen bättre och dels för att lättare kunna kallställa stugan när vi inte är där och därmed dra ner elförbrukningen. Sen borde det även finnas billigare och enklare alternativ till att fjärrstyra temperaturen.


Några timmar innan du slutar på fredagen är det dags att plocka fram mobilen och ställa stugan i helgläge. På så vis är det varmt och skönt när ni kommer fram. Vill du få full kontroll över stugan ? Comforts lösning för fritidshus har samma funktioner som i bostaden.


Med hjälp av GSM-larmen kan du via internet eller mobiltelefon fjärrstyra apparater och få larm om något händer i t. Fungerar även på platser där fast telefon och internetanslutning saknas. Komplettera med tillbehör så kan du t. Möjligheterna är stora beroende på vilka . STYR VÄRMEN I SOMMARSTUGAN MED MOBILEN. Praktiska produkter för dig som vill fjärrstyra värmen i fritidshuset. Villaägarna rekommenderar DEFA Home till fritidshusägarna i Sverige.


När du ringer kan du höja termostaten till t ex 20o och mötas av en skönt uppvärm stuga när du kommer fram. Om man vill vara riktigt avancera kan man fjärrstyra hela elcentralen, och därmed all ansluten utrustning. Hej Jag undar om det är någon som har sonderat marknaden eller har erfarenhet av någon prisvärd lösning för att fjärrstyra värmen i tex sommarstugan. IP baserat där man kan styra varje detalj.


Det skulle räcka med man kan ringa och slå på eller av värmen. Visst är det skönt att stugan är varm när du anländer och den råkalla fuktiga luften lyser med sin frånvaro. Förläng vistelsen i stugan genom att sätta på värmen hemifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg