onsdag 21 september 2016

Elradiatorer bäst i test

Test av element: Bästa prisvärda Elradiatorer. Stor risk för brännskador och dåligt uppfylld eleffekt. Dessutom var dyrast sämst. Testet av elradiatorer visar på farliga brister.


Resultatet i vårt test visar att samtliga åtta radiatorer blir alldeles för varma, då framför allt yttemperaturen på elementets utsida.

Jämför priser och läs recensioner på Element. Välkommen till PriceRunner! Stilren elektrisk radiator med platta sektioner som finns i flera olika färger.


Test : Tego Roundline – ger bättre koll på uppvärmningen. Tego Roundline elradiatorer finns både för 230V och för 400V och i tre olika modeller med olika grad av styrning. Bäst är att dubbelchecka med kundtjänst när man börjar närma sig check-out och betalning.


Uppvärmningstid hos oljefyllda elradiatorer.

I LVI radiatorskolan finns redovisat ett test där vi jämför uppvärmningstiden för en oljefylld respektive öppen radiator. Det skiljer inte många minuter. Modern elradiator med avancerad elektronik och konstruktion ger optimal energiekonomi och ökad miljövinst. Har du gamla elradiatorer kanske du känner igen problem som ojämn temperatur, knäppningar och heta ytor.


Det bästa och säkraste sättet är att anlita en elinstallatör. På ytan ser det bra ut, välkonstruerat och smidigt – men det lever inte upp till förväntningarna. Jämförande test av oljefyllda elradiatorer och rena elpaneler. Tester utförda av SP (Statens Provningsanstalt) visar att oljefyllda element inte på någon punkt är bättre än rena elpaneler.


Tar man dessutom hänsyn även till pris och hanterbarhet vid transport och installation blir valet enkelt för både installatör och konsument. Pulsning, sänkningsfunktioner och liknande gör att dessa termostater är en egen liten elektronikhjärna som styr panelen på bästa möjliga sätt. Vissa paneler tillåter dessutom byte till speciella termostatmoduler som ger nya funktioner som kan spara ytterligare el. Exempel på detta är Nobö sparplugg, Adax bytbara . Sedan dess har dom vanliga utveklats både på termostatdelen och värmestaven så att i dag är elementen utan olja dom bästa och det till halva priset för samma kvalitetsnivå ( det är olika kvalite även på oljeelementen).


Orsaken till att ryktet lever kvar är nog det som är så typisk för oss alla - att vi tror mer . Var kan jag läsa mera om oljefyllda elelement?

Det blir bäst om elementen har elektronisk termostat, eftersom dom håller längre och reglerar mer noggrant än en bimetall termostat. Såg AS igår och reagerade över uttalandet från en montör. Välj det element eller den radiator som passar bäst till ditt hus och som uppfyller dina behov. Vårt system gör att du får en snabb överblick över hela sortimentet. När du väl har hittat det element alternativt radiator som du tror kommer passa bäst klickar du dig vidare för att få ytterligare . Oljeradiator500W med elektronisk termostat, konvektor och nattsänkning.


Användningsområdet för detta element är i lägenheten eller villan. Oljefyllda element, panelelement, radiatorer – mycket att välja bland. I vår webbutik, och i vissa av våra butiker, finns ett brett utbud av element.


Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element, sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp. Klart att en luft-luftvärmepump är bäst i längden. Men det är ju en lite större investering. Har en ganska ny själv jag är.


Tycker gott att du kan köpa en elradiator till sovrummet och en till köket. Kolla på Jula, dom har oljefyllda från Gnosjö Produkter som fungerar riktigt bra och är billiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg