torsdag 22 september 2016

Jonisator test

Det är inte mycket ren luft man får för pengarna från vissa av luftrenarna i Testfaktas test. Och en av apparaterna släpper till och med ut giftig ozongas. Allergisk eller inte – kvalitén på inomhusluften blir allt viktigare.


En luftrenare kan göra stor skillna men tillverkarnas kapacitetsmått är ofta svårtolkade och det är inte lätt att jämföra olika fabrikat. Testfakta Researchs laboratorietest visar till exempel att luftrenaren från Blueair har flera gånger högre .

Det finns flera modeller som inte bara är ineffektiva, utan i stort sett verkningslösa. Utbudet av luftrenare är förvisso hyggligt. Du hittar dem på lågprisvaruhus och hos de stora kedjorna. Men det är få modeller som verkligen gör . Men effektiviteten varierar med utbudet. Och vill du slippa sova med bomull intryckt i öronen bör du tänka dig för innan du köper en luftrenare.


Placeras gärna högt (t.ex. i en bokhylla) för att ge bäst spridning av jonerna. Fri från rörliga delar vilket gör den helt tystgående.

Levereras med nätadapter samt V-adapter för användning i bil, husbil, husvagn eller båt. En luftrenare är en anordning som tar bort föroreningar från luften, det finns olika metoder för att renar luften. Jonisering är en av dessa metoderna som används i luftrenare, där partiklarna som till exempel damm laddas negativt och sedan fastnar på ett positivt laddat metallbleck. Partiklarna klumpar ihop sig som ökar tyngden och hamnar på golvet eller dras till väggarna.


Jonisatorer kan hjälpa mot mikropartiklar i luften. Undersök bara hur mycket ozon som produceras innan inköp. Med en jonisator blir luften renare och luktar det unket . Jämför priser och läs recensioner på Inomhusklimat. Välkommen till PriceRunner! Våra tester utförs så som produkterna är tänkta att användas i verkligheten.


Vi har testat luftrenare. Luftrenarna har använts i vanliga hem med fokus på hur reningen upplevs fungera. Vilka filter har renaren, hur högt låter den och kan den även kyla luft? Få tillgång till ALLA våra tester. Flera nya tester varje månad.


Joniseringstekniken används även i elektrostatiska filter och ofta som ett tillägg i luft-.

Eftersom jonisering höjde ozonkoncentrationen i luften, och föreningarna. Läs vår tidning digitalt. Njut av frisk, ren luft som berikats med syrejoner - även i stora rum.


I bergen och vid havet och även efter en. Mfortsätter sin jakt på galna prylar på CES-mässan. Usb negative ion generator är just en av dessa. Går även att hyra ozonaggregat. Ozon tar bort mögellukt i bilen.


Frontbilar har gjort en ozonbehandling (säger dom) men lukten kvarstår. Coway klar vinnare i Sveriges Testfaktas luftrenartest! SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, har testat på uppdrag av Testfakta sex olika luftrenare för sovrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg