onsdag 21 september 2016

Radon biverkningar

Långvarig exponering för höga radonhalter ökar risken för att drabbas av lungcancer. Radon är den näst största orsaken till lungcancer efter rökning. Studier gjorda i bostäder visar att radon ökar risken för lungcancer . Radon kan orsaka lungcancer efter daglig och lång tids exponering för höga radonhalter i till exempel bostaden. Rökning tillsammans med radon ökar risken kraftigt.


Undersökningar visar ett tydligt samband mellan ökad radonhalt i bostaden och ökad risk för lungcancer.

Näst efter tobaksrökning är radon den vanligaste orsaken till lungcancer. Det är därför viktigt att radonhalten kontrolleras inomhus. Radon finns naturligt i berggrund och i mark på de flesta ställen i Sverige. Ska jag se till att mina barn.


Vi har en hög radonhalt i. Hälsorisken med radonexponering är ännu större för rökare. Detta på grund av samverkande effekter från cancerframkallande ämnen. Som en följd av radonexponering, drabbas ungefär 5svenskar av lungcancer varje år . Radon och radondöttrar följer med luften in i luftrör och lungor när vi andas.

Lungorna kan därför skadas och lungcancer uppkomma. Ju längre tid du tillbringar i ett radonhus och ju högre halter du utsätter dig för, desto större är risken. Det tar minst år att utveckla sjukdomen.


Den luktar inte, syns inte och har ingen smak. Det enda sättet att upptäcka gasen är genom att mäta. Att göra en radonmätning är både relativt billigt och enkelt och något som fastighetsägare k. Med en radonmätning ser du om ditt hus ligger i farozonen. Radon är en osynlig gas som är skadlig för hälsan om du utsätts för höga halter.


Radon -2, som ofta kallas radon , är en biprodukt av sönderfall av naturligt uran-2, som finns i berg och jord över hela världen. Det blev en viktig fråga när gruvarbetare av uran och andra naturresurser började falla offer för tumörer . Det är naturligt skapas från sönderfallet av radioaktiva ämnen i mark och vatten , och det kommer in normalt hem genom sprickor och andra öppningar i hemmets väggar, golv eller fundament , enligt US Environmental Protection Agency. Sitter bara i ren nyfikenhet här o funderar o skriver. Köpa radonhus Beiträge 9. Testa vatten från egen brunn Beiträge 30.


Någon som köpt ett hus med höga radonhalter? Ta reda på om det är radon i byggmaterialet eller markradon. En annan possiv biverkning är att det blev torrare i källaren, fläkten drar alltså ur en del fukt ur marken.


Om det är i byggnaden så. Hur sanerar man bort radon ?

Det finns många frågor runt radon. Här hittar tips om strålningskällor i radonhus, radon i byggmaterial, radon i hushållsvatten, markradon och saker du bör känna till om radon. Re-testning bör göras med jämna mellanrum för att säkerställa att radonsanering har varit framgångsrik. Radon är ett så vanligt problem, med sådana allvarliga potentiella biverkningar , att det är en bra idé för alla att överväga hem testning för radon , så att eventuella problem kan lösas.


Veta luftkvaliteten i ditt hem kan ge . Familjen Hellström-Pelcman radonsanerade sitt radhus i Sollentuna och är mycket nöjd med resultatet. Sv: Den genomsnittliga dosen strålning en finländare får per år ( radon i inomhusluften, röntgenundersökningar osv) mSv: En datortomografiundersökning mSv: Den. Felanvändning av jod kan ge besvärliga biverkningar , säger Fagerudd.


Radon sönderfaller i sin tur till radondöttrar (radioaktiva metallatomer). Det syns inte, luktar ingenting och smakar ingenting vilket gör det svårt att upptäcka det. Det kan orsaka radioaktiva biverkningar nu . The result from the continuous radon measurements showed that the level of radon in the air varies during the hours. Nyckelord: radon , radonmätningar, radonhalt , blåbetong, ventilation, självdrag, bostäder, flerbostadshus.


En biverkning av att ventilationsflödet är lågt är att man får en högre lufttemperatur inomhus. Nu är det är dags att mäta radon. Radonhalten i villor och radhus ska mätas under eldningssäsongen (oktober till och med april) för att få ett säkert resultat.


Resultatet av mätningen visar om det är nödvändigt att sanera ditt hus. Es fehlt: biverkningar Radon Biverkningar - Aztechcenter. Det är naturligtvis skapas från sönderfallet av radioaktiva ämnen i mark och vatten, och det går vanligtvis hem genom sprickor och andra öppningar i hemmets väggar, golv eller fundament, enligt US Environmental Protection Agency.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg