torsdag 15 september 2016

Luftkonditionering i bil

Bra klimat i bilen är självklart för de flesta. Motormännen reder ut begreppen! Bilens luftkonditionering är ett system som gör att du kan kyla bilens interiör vilket skapar en svalare miljö för alla i bilen. Vi reparerar AC i bil i Stockholm.


I dagligt tal anser jag att AC betyder manuell luftkonditionering och ACC är automatisk, båda givetvis med kyla.

Hur skiftar man däcken på en framhjulsdriven bil om man startar med fyra nya? Har din AC i bilen slutat fungera eller fått sämre effekt? Ett AC system behöver service för att fungera effektivt. AC fungerar så kan en ac-service ge en ökad livslängd samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.


Hitta rätt reservdelar till din bil. Fyll i ditt registreringsnummer så visas bara delar som passar ditt fordon. Eller välj din fordonsmodell. Dölj filtrering med reg nr .

Inget direkt namn, bilen saknar då helt enkelt AC. AC kyler enbart luften kall, hur mycket reglerar du själv. Värst är att köra med luftkonditioneringen påslagen i stadstrafik – då ökar förbrukningen med i genomsnitt procent i en hybrdibil. På motorväg är motsvarande siffra procent.


När man köper bil är det viktigt att inte låta sig förföras av hybridbilarnas låga förbrukningssiffror. Anslut burken till slangen, men rör inte kranen i detta läge! Luftkonditionering är en teknisk process avsedd att kyla inomhusluft till rumstemperatur vid hög utomhustemperatur.


Anslut sedan snabbkopplingen till bilens lågtrycksport. Snabbkopplingen passar endast på lågtrycksporten så det inte går att förväxla. Starta bilen och sätt AC reglaget på max samt fläkten på max.


Läs av manometerns skala där ser du hur systemtrycket ligger . Går bilen sämre när luftkonditioneringen är på? Ja det gör den faktiskt, åtminstone lite grand. På bilar med kraftiga motorer är skillnaden liten, men på många vanliga bilar kan det märkas ganska tydligt. Däremot går inte bilen märkbart sämre om man enbart använder fläkten, då tas uteluften in utan kylning. Stekhett ute - iskallt inne i bilen.


Din AC kan nämligen vara en riktig allergibov.

En slarvigt rengjord AC riskerar att sprida både mögel, pollen och kvalster, säger professorn Leif Bjermer. Full fart på luftkonditioneringen svalkar många bilförare i högsommarvärmen. Men svalkan blir lätt en allergibov om det slarvats med rengöringen. Det är ingen idé att snåla med AC :n i bilen , säger Bosse Bildoktorn Andersson.


Klimatläggningen mår bäst av att köras regelbundet. Scotty Kilmer, mekaniker för de senaste åren, visar hur du kan fixa din egen bils luftkonditionering när. Vi erbjuder ett komplett utbud av garagetjänster till fordonsägare i Tucson.


Våra konsulter vet hur man hanterar en rad olika bil tjänster. Oavsett om du kör en personbil eller medelstor lastbil eller SUV, våra mekaniker strävar efter att se till att bilen kommer att utföra som bäst innan de lämnar vår bil affär. Som riktlinje rekommenderar vi på SKOBES att rengöra luftkonditioneringen en gång om året.


Står din bil ofta parkerad utomhus eller kör du ofta kortare sträckor påverkas luftkonditioneringen mer och smuts och bakterier kan lättare komma in i systemet, därför behöver man då se över AC :n med tätare mellanrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg