onsdag 28 september 2016

Norsk gjutjärnskamin

En vackert ornamenterad antik kamin pryder sin plats i både slott som koja. En gammal kamin blir som ny hos oss, det garanterar vi! Ta en titt på vårt utbud för en aktuell överblick av våra.


Tillverkningsland: Norge. Jøtul har ett nätverk av kompetenta återförsäljare som kan hjälpa dig att hitta rätt kamin och utföra en komplett installation. Jøtul är en ledande norsk producent av kaminer av högsta kvalitet.

Känn historiens vingslag. När den här kaminen göts så var Sverige och Norge ett land och Gustav III hade ännu inte gått på maskeradbal. Det här är en mycket speciell kamin då den inte sitter hopmonterad med några skruvar utan . Välkommen in – vi hjälper dig vid köp och installation av Dovre kamin ! Jannes Kaminkultur har ett stort lager av renoverade gjutjärnskaminer. Och har vi inte exakt den modell du är ute efter kan vi hjälpa dig att skaffa fram den.


Norsk gjutjärnskamin med kokplatta i fint skick och med bra brännplatter. I Spishuset Wasa Ab´s breda produktsortiment hittar du alla typer av brasvärmeprodukter så som braskaminer, täljstenskaminer, gjutjärnskaminer , murspisar, kakelugnar, kakelkaminer, spiskassetter och skorstenar. Majoriteten av våra kaminer är tillverkade i Sverige och Norge.

Vår sortiment har stor bredd och variation, där många olika material används för att skapa den bästa designen och högsta kvalite på våra produkter. Vi är stolta övar att sprida norsk eldstadskultur och design i stora delar av Europa. Dovre 1är den minsta av Dovres alla kaminer. Passar perfekt i små rum men har också en given plats i större rum som tilläggs- och mysvärme.


Allt enligt gammal god svensk och norsk tradition. Med påbyggnaden följer även en extra värmebonus - effekten ökar med upp till kW. En charmerande, liten men effektiv, gjutjärnskamin. Stor glaslucka i förhållande till spisens . Vår utbildade spis- och kaminrenoverare tar hand om era renoveringsobjekt på ett hantverksmässigt och professionellt sätt.


I vår butik finner du flera olika kaminmodeller, alla varsamt renoverade. Ibland måste spisen sotas, slitdetaljer . Aadals Brug NoKrona med Ängel Höjd 170cm (kronan inte inräknad) Bredd: 45cm upptill 53cm nertill Djup: 17cm upptill 26cm nertill. Gammal norsk gjutjärnskamin värmer numer någons sovrum.


Skorsten till höger, icke brännbar vägg av minerit byggd till vänster med ytskikt som livar med. Braskamin, Gjutjärnskaminer Gjutjärn Kräver skorsten Golvanpassad Rördimension 1mm. K8är en gedigen, svensktillverkad gjutjärnskamin med lika delar modern form och innovativ teknik. Contura är en modern gjutjärnskamin med konvektionsluft.


Det gör förbränningstekniken och materialen också. Det är inte endast designen som åtskiljer två braskaminer från varandra.

Kraftiga material, solida gångjärn, luckans konstruktion och ett bra isoleringsmaterial är därför bara några av de saker du ska vara uppmärksam på. VÄRMEEFFEKTEN – VÄRME PÅ . När jag såg vad en plåtskorsten kostade bestämde jag mig för att fixa den själv. Ett stålrör köptes från skroten för några hundralappar.


Sen var det bara att kapa och svetsa lite, isolera och slutligen klä med plåt. Mycket jobb men mycket mindre . Koks- eller vedkamin de är frågan? Vedspis eller kamin i kök?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg