fredag 30 september 2016

Luftvärmepump effekt

Uppgifterna om en värmepumps effekt eller kapacitet kan ge viktig information i valet av värmepump , men hur ska du tolka de olika siffrorna? Vilken effekt behöver jag? Värmepumpens effekt beror på hur stort utrymme den ska värma, var i landet värmepumpen befinner sig och husets egenskaper. Dimensionering av luft- . Vi tipsar om vanliga misstag vid köp av luft- luftvärmepump.


Fokus på lågt ljud eller COP?

Undvik fällorna och hitta rätt värmepump ! Så här går du tillväga för att hålla pumpen i trim. Med lagom doser kärlek kan du få lätt ut mer av sin luftvärmepump. Placering av luftvärmepump. Köper du en luftvärmepump från oss ingår installationen och då hjälper vi dig även med placeringen.


Men innan köpet kan det dyka upp en del frågetecken. Passar en luftvärmepump ens i mitt hus? Har jag en tillräckligt öppen planlösning? Vi hjälper dig välja en värmepump som passar dina .

Effektivisera din luftvärmepump för att få maximal spareffekt! Läs och ladda ner våra råd här. Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag. Och du har kommit helt rätt!


På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden. Men du kommer också att få veta vilka saker . Därför brukar man ibland använda begreppet dimensionerande effekt. Effekt mäts i praktiken i kilowatt (kW) och elenergi mäts i Sverige av tradition i kilowattimmar (kWh).


När man väljer värmepump ska man alltså dels beakta byggnadens energiförbrukning, dels vilken klimatzon den befinner sig i. Har du koll på elförbrukningen i ditt hus kan du upptäcka om luftvärmepumpens effekt försämras. Varför behövs service av luft- luftvärmepump ? Luft-luftvärmepumpens effekt minskar över tid. Det finns beräkningar som visar att effekten kan minska med runt efter 2-år och detta kan en service åtgärda.


Alla värmepumpar kräver service. Med service av din värmepump kan du: Fortsätta spara energi på samma nivå . Läser du av elmätaren gång i månaden sänker du ditt elbehov med ! Sänker du dessutom innetemperaturen (vilket många gör) kan du spara ytterligare 5-. Husets behov kompressorn.


Vårt värmepumptest ger dig snabbt svar inför ditt köp av värmepump.

Hitta det bästa alternativet för dig. Svenska elsystemet har inte brist på energi, däremot finns brist på effekt vid riktigt kalla dagar. Mot det problemet hjälper inte luftvärmepumpar alls, då fungerar de nästan som ett elelement. En väldimensionerad och välstyrd markvärmepump med golvvärme arbetar däremot med en värmefaktor överstigande dessa kalla.


Få hjälp med service av våra värmepumpsexperter. Bättre effekt , längre hållbarhet och större besparing genom service av din luft- luftvärmepump. En luftvärmepump måste ha en grundvärme i huset för att ha en garanterad funktion!


Luftvärmepumpen fungerar i regel som en energibesparande värmekälla i kombination med husets eller lokalens befintliga värmesystem som ger reserv- eller tillskottsvärme. Räkna med att det alltid ska finnas någon form av värmekälla . Kompakt värmepump (MSZ-SF) är den perfekta kompakta luftvärmepumpen för fritidshus och villor. MSZ-SF är en kompakt luftvärmepump perfekt för fritidshus och villor.


I de mellersta delarna och längre söderut i Sverige ger det ungefär lika stor effekt med en luftvatten- värmepump som med bergvärme, framförallt under en mild vinter som denna. Dessutom är det en lägre investeringskostnad samt är enklare att installera. Luftvatten-värmepumpar styrs av utomhustemperaturen och ger därför . En duktig installatör kan göra de beräkningar som behövs för att utröna vilken effekt som faktiskt krävs i det enskilda huset.


Det är dessutom rotavdragsgillt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg