torsdag 29 september 2016

Saneringsvätska svartmögel

Dessa saneringsvätskor går att miljö- och arbetsbesparande ersättas med AirSteril Luftrenare eller våra ozonaggregat. Ofta syns mögel ytligt färga det material som är angripet. Sammantaget ges en kraftfull saneringsvätska som neutraliserar stora . Det vanligaste är att man köper en saneringsvätska som man behandlar det mögeldrabbade området med.


Man ska välja rätt typ av saneringsvätska för det mögel som man har.

Man kan få råd om detta i den butik som säljer vätskan men det är inte alltid så enkelt att man ska ha en typ av vätska för utomhusbruk och en för . Fuktskador blir allt vanligare. I drygt en tredjedel av våra småhus och i cirka procent av våra flerbostadshus finns någon form av fukt eller mögel – ofta till följd av felaktig byggteknik eller konstruktion. Innehåller ej klor och är luktfri. Synlig omgående effekt, djupverkan och långtidseffekt. Speciellt lämpad för inomhusbruk, ingen . Effektivt medel med liten miljöpåverkan.


Används mot mögel , ytlig blånad och svampsporer på trä, betong, puts, gips mm inomhus och utomhus.

Jag undrar hur man får bort möglet. Upptäcker du svartmögel är det viktigt att sanera det drabbade området. Den enklaste åtgärden är att ta bort möglet med saneringsvätska. Det finns saneringsmedel för olika typer av mögel , avsedda för utomhus- eller inomhusbruk. Fråga om råd i målarbutiken eller bygghandeln.


Du bör dock tänka på att . Det är viktigt att påpeka att svartmögel inte är en mögelsort utan att det är flera mögelsorter som har bakats ihop under ett begrepp. Vanliga sorter som benämns under namnet svartmögel är Cladosporium, Aspergillus, Alternaria, Stachybotrys, penicillum, Fysarium. Om man skall kunna avgöra exakt vilken sort det rör sig om.


Vätskorna dödar enbart ytliga angrepp av mögel , svampar och alger dvs de saker som har växt till sig pga för hög luftfuktighet och dålig byggkonstruktion eller luftcirkulation. Saneringsvätska mot mögel kan användas för ytliga mögelangrepp. Vid mindre angrepp kan du eventuellt åtgärda skadan själv, genom att själv köpa saneringsvätska. Tänk på att mögelgifterna inte försvinner i och med saneringen, utan du måste ta hjälp av exempelvis en luftrenare.


Det är också viktigt du ser till att förutsättningarna för mögelangreppet försvinner. Orsakerna till hälsoproblemen kan vara svåra att bestämma, sannolikt är det en samverkan mellan flera olika faktorer, där mögel kan vara en av dem. Fukt ökar också utsöndringen av olika kemikalier i byggmaterial genom att det orsakar kemiska reaktioner, löser upp ämnen eller ökar transporten av .

Beroende på omfattningen av fuktskador och utbredning av mögel , kan det ibland räcka med att utföra mögelsanering själv. Ozonet bryter ner lukt och dödar ytligt mögel. Vid en kemisk mögelsanering använder man ofta någon form av oxidativ saneringsvätska eller annan mögeldödande kemi. Dessa penslas eller dimmas ut krypgrunden eller på kallvinden. Med rätt utförd behandling med oxidativ saneringsvätska.


Mögelsanering av skadad vind. Luktar din tvättmaskin illa? Så här lätt kan du rengöra tvättmaskinen. Vi har tips och knep som fixar det. Alg- och mögeltvätt med brett användningsområde!


Det enklaste sättet att ta bort svartmögel är att använda sig av en saneringsvätska , som du kan hitta i målarbutiken eller bygghandeln. Det kan även uppstå i källare och vindsutrymmen. Dock kan det ibland finnas behov att sanera luften från mögelsporer med ett luftreningsaggregat, till exempel från Blueair.


Vi utför mögelsaneringar i Stockholm med omnejd. En mögelsanering i kypgrund och vind kan göras på flera olika sätt men generellt finns det ingen mögelborttagning som fungerar för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg