torsdag 31 december 2015

Kakelugn gnistskydd

Framför en eldstad måste det finnas en eldstadsplan, men hur långst ut ska gnistskyddet gå, och hur går man tillväga för att installera en braskaminin. Här säljer vi gnistskydd och barngaller till din spis och kamin. Ursäkta min norska, men ni svenskar vet förmodligen mycket mer om kakelugnar än nordmänn. I mitt hus står en antikk rund kakkelovn kjøpt brukt i. Plåt eller klinker som gnistskydd på golv?


Lika praktiska som stilfulla!

Och även detta supertrendiga gnistskydd i glas gör sig hur snyggt som helst mot den öppna betongbrasan och de stora glaspartierna i bakgrunden. Stormen och regnet har sakta börja ta sig hit mot Stockholm, har tänt brasan och kurar nu med man, barn och fyra katter. En öppen eld i vardagsrummet är så säker, trygg och mysig som du gör den. Använder du granved kan det vara på sin plats med ett gnistskydd. Jim gör ett präktigt sådant i plåt med målade höghus.


Storleken på gnistskyddet till en gammal kakelugn kan justeras. Skyddet lyfts på plats när luckorna står öppna. Se till så inga gnistor kan hoppa ut ur din öppna spis!


Vi har gnistskydd i många olika storlekar och utseenden.

Modernt designat gnistskydd i glas och mässingsfötter. Framför vår kakelugn ligger en gammal gnistplåt med tryckt mönster. Den kallas även golvplåt eller gnistskydd och ligger på det eldfasta betongfundamentet.


Kolla på auktioner, annonssajter, hos. Det finns himla många fina spjällband att köpa till sin kakelugn också. Vårt är tyvärr trasigt men jag ska se till . DIY – grytunderlägg av överblivet kakel.


Jag blev så full i skratt i somras när Trendenser-Frida hade snappat upp (hon är så rackarns grym på det där, uppsnappandet) ett DIY-tips från en lägga på Hemnet, för vad låg på diskbänken i torpet om inte en identisk marockansk kakelplatta överbliven från gnistskyddet vi lade i . Metallpolish Glanol 1ml 1kr. Sotlucka, pressa mässing 4kr. Spjälltofs jugen mässing 1kr.


Eldstadsplan i glas I vår glasverkstad i Göteborg tillverkar vi eldstadplan och gnistskydd i härdat glas som passar utmärkt framför en öppen spis, kamin, kakelugn eller annan eldstad inomhus. Du väljer själv vilken form, . Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. I ”salen” i vårt lilla hus stoltserar en praktfull kakelugn. Men både spjällsnören och spjälltofsar saknades när vi flyttade in. Gysinge Byggnadsvår så klart!


Se vilka utsökta detaljer!

De tål att skärskådas på nära håll. För att veden i kakelugnen ska komma en bit upp och göra det möjligt för luften att cirkulera . Genombruten dekor, snäcka och maskaron. Längd 6 bredd 3 höjd cm.


Antikt gnistskydd i mässing till kakelugn. Själva eldhärden ska vara gjord av eldfast tegel. Valet av sten till beklädnad och gnistskydd – dvs plattan som placeras på golvet framför spisen – är främst en estetisk fråga. Vill du att rummet ska präglas av en mer rustik .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg