torsdag 17 december 2015

Luftvärmepump scop

Ett bra komplement till att titta på COP och SCOP är att även titta på värmepumpens maximala effekt och vilken effekt värmepumpen ger vid kalla temperaturer. På så vis kan du se vilken värmepump som verkligen presterar, när du behöver det som mest. SCOP -värde översätts ofta till svenska som årsvärmefaktor.


Det visar hur mycket mer energi en värmepump ger jämfört med vad den förbrukar utslaget över en hel säsong. En värmepump med ett COP-värde på fem ger fem gånger mer energi tillbaka än den kräver för sin drift.

Krav du bör ställa på din nya luftvärmepump. Det finns olika sätt att mäta effektiviteten hos en värmepump. Här går vi igenom de olika värden som du kan stöta på, och vad som är viktigt att tänka på.


Bland annat får du reda på varför COP och SCOP inte ger alltid ger en rättvisande bild av hur effektiv en värmepump är. Och varför istället SPF-värdet ger dig den bästa. Vilken värmepump är bäst? Hur fungerar en värmepump ?

Var bör en värmepump placeras? COP står för ”coefficient of preformance” och är ett sätt att mäta prestandan på en värmepump. I Sverige säger vi oftast verkningsgrad.


COP-värdet visar hur mycket energi värmepumpen ger jämfört med hur mycket energi den förbrukar. Planerar du att för första gången köpa en värmepump till ditt hem? Eller tänker du kanske byta ut din gamla pump mot en ny och mer effektiv? När du letar efter rätt värmepump för just ditt hus, finns det en hel del tekniska ord och uttryck som kanske inte alltid är så lätta att förstå. Lär dig mer om värmepumpens verkningsgra COP samt även SCOP.


Innan du bestämmer dig för vilken värmepump du ska välja, vill du säkerställa att värmepumpen är så effektiv som möjligt, vilket COP-värdet till viss del kan tala om för dig. Få upp till kostnadsfria offerter hos Greenmatch! Detta värde benämns på tre olika sätt, . Bäst i test: Luft-vattenvärmepumpar testade. Jämför pris och kvalitet på värmepumpar.


Beställ skräddarsydda offerter på GreenMatch - Helt kostnadsfritt! Den så kallade värmefaktorn, även benämnd COP, är då till 4.

Värmefaktorn är ett mått på hur mycket värme värmepumpen ger i förhållande till elanvändningen. Ju högre värmefaktor desto bättre. Jag har letat runt på er sida för att hitta en bra värmepump till vårt hus och stöter hela tiden på beteckningarna COP och SCOP. Jag undrar vad detta står för? Och finns det några andra viktiga värden man borde känna till vid köp av värmepump ? Luftvärmepump från Panasonic.


De har ett brett sortiment så att de ska passa för garaget, den normalstora villan. De nya populära modellerna CZ-SKE, NZ-SKE, HZ-RKE och VZ-SKE har det nya köldmediet Rför att . En luftvärmepump fungerar som ett komplement till din bostad. Här beskriver vi hur den fungerar och vad de olika värdena SCOP , EER och COP betyder. Räkna ut hur mycket du sparar genom att installera en luftvärmepump. Besparing med luftvärmepump.


Beräkningen baseras på av fabrikanterna uppgivna SCOP (årsvärmefaktor) och utgår från en eluppvärmd villa med öppen planlösning och med ett uppvärmningsbehov på ca av den totala energianvändningen. När du tittar närmare på värmepumpars tekniska specifikationer har du säkert stött på begreppet SCOP , och kanske även COP. Intresseområden: Att välja värmepump , Energi, berg-, jord- och sjövärmepump, Driftkostnad . SCOP och COP är två olika sätt att ange värmepumpens effektivitet.


På energimärkningsetiketten ska olika parametrar anges beroende på produkt, men i huvudsak ska energieffektivitetsklassen, uppgift om energieffektivitet . Drift i värme ner till -2 scop 3. Den nominella värmeeffekten är på 3. W och luftvärmepumpar har en garanterad drift ner till minus 20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg