måndag 14 december 2015

Inomhustemperatur kontor

I andra lokaler hänger höga temperaturer intimt ihop med både utomhusklimatet, byggnadens konstruktion och hur mycket värme som verksamheten ger. I kontor är belysning och datorutrustning normalt de värmekällor som ger det största värmetillskottet. I byggnader med till exempel lätt stomme, låg rumshöjd och små rum, . Frågor och svar om temperatur.


Fördjupning om temperatur. Vid stillasittande arbete är det särskilt viktigt att beakta de lokala faktorerna som drag .

Att ha rätt inomhustemperatur på arbetsplatsen är viktigt både för verksamhetens arbetsklimat och för miljön. Kontor - allmänna utrymmen. Om det är för kallt ökar risken för.


Industri och hantverkslokal. Skolor - korridorer, allmänna utrymmen. Det finns en logisk förklaring till det, enligt en ny studie från Nederländerna.


Om du är kvinna, jobbar på ett kontor och alltid fryser är du inte ensam. En ny studie visar nämligen att kontorsbyggnader ofta har temperaturer som är trivsamma .

Enligt en ny studie publicerad i den respekterade vetenskapliga tidskriften Nature är temperaturen på de flesta kontor onödigt sval. Enligt forskarna ska en övergång till en några garder högre inomhustemperatur på våra kontor också innebära att vi sparar energi som annars skulle gå till luftkonditionering. Man kan jämföra ett lunchrum med ett kontor. Ska man hålla en GOD arbetsmiljö är det lämpligt att personalen kan äta lunch utan att huttra. Att hålla en god miljö i alla personalutrymmen bör vara självklart för alla seriösa . Förutom rent kroppsliga skillnader mellan könen är nämligen rekommendationerna för inomhustemperaturen baserade på vad som är bekvämt för medelmannen, skriver Science Alert.


Det enligt en ny studie som publiceras i den amerikanska tidskriften Nature. Merparten av alla kontor har en temperatur som passar män bättre än kvinnor. Vi håller för närvarande på att revidera föreskriften om inomhustemperatur.


Då är vi också noga med att konsekvent väga in genusperspektivet. I den formel som används i dag tar man hänsyn till vilken aktivitet som bedrivs på arbetsplatsen, om det är fysiskt ansträngande arbete eller stillasittande arbete, . Det beror på att vi oftast klär oss tunnare på sommaren och då behöver kontoret hålla en högre inomhustemperatur. Systemet reagerar snabbt, men det finns även möjlighet till förberedande anpassning. Då människors prestationsförmåga ökar vid lagom temperatur, anses den här typen av system vara lämplig för kontor , men kan också öka komforten på sjukhus . Efter en rekordvarm sommar som förhoppningsvis tillbringats någon annanstans än inomhus på kontoret finns kanske skäl att skänka en tanke till de som tillbringat sommarens varmaste dagar svettandes på ett kontor. Inomhusklimat är inte bara en arbetsmiljöfråga utan även något av intresse för både . Temperaturen i din lägenhet bör vara mellan och grader under uppvärmningssäsongen.


Tycker du att det är för kallt kan du påverka temperaturen på flera sätt, till exempel genom att undvika att ställa möbler framför elementen.

När du vädrar så gör det under korta stunder. Samtalen har under de senaste veckorna strömmat in till Arbetsmiljöverkets svarstjänst. Majoriteten av inringarna har frågor om hur hög inomhustemperatur som är tillåten. En fråga som det inte finns . Det går att göra mycket på ett kontor för att minska energi kostnader och miljö.


El används på kontor till bland annat belysning, ventilation, kyla, kon tors utrust. Prova att sänka inomhustemperaturen någon grad. Två graders tempe ratur sänk ning sparar cirka av uppvärmningsenergin.


Socialstyrelsen klassificerar sin utgivning i olika dokumenttyper. Denna publikation tillhör Handböcker för handläggning. Det innebär att innehållet kompletterar. Cecilia Hautamäki, advokat på Andersson Gustafsson Advokatbyrå, reder ut problemen kring varma och dåligt ventilerade kontor. Vad är då en acceptabel inomhustemperatur ? Om vi tittar på Arbetsmiljöverkets krav så anges inget bestämt gränsvärde.


Carolina Wadsten berättar att vi i Sverige oftast ser grader som en riktnivå för behaglig inomhustemperatur. Hur varmt ska vi ha inomhus? Kommunens miljö- och hälso kontor har gett ut ett .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg