onsdag 30 december 2015

Strömförbrukning luftvärmepump

Att du skaffar värmepump är förmodligen att du vill sänka dina värmekostnader. En bra värmepump är faktiskt så effektiv att den kommer att betala sig själv. Ni som har en sådan, stämmer reklamen?


Jag bor ju i ett gammalt hus som dock är tilläggsisolerat på ca. Jag funderar på vilka möjligheter jag har, ev. Hur mycket mindre blir elförbrukningen vid användning av en.

Att köpa en värmepump är för många en stor investering. Men en värmepump betalar ofta tillbaka sig själv i och med att den bidrar till att den totala elförbrukningen blir betydligt lägre. En värmepump drar nytta av solenergin som finns lagrad runt omkring oss. I och med att den här värmeenergin är gratis.


Har byggt kontor i garaget på kvm och ska börja jobba heltid därifrån. Nu funderar jag på värme. Ett elelement eller en luftvärmepump. Hur mäta värmepumpens elförbrukning?


Ger snart upp IVT-pumpen!

Om det skulle bli varmare i huset än den temperatur som ställts in kommer värmepumpen att stänga av sin utedel och bara cirkulera luften inomhus. Detta drar nästan ingen ström alls jämfört med när värmepumpen ger värme. Undrar du något om luft- luftvärmepumpar ? Här har vi samlat vanliga frågor och svar om luft- luftvärmepumpar.


Kanske har vi svaret på din fråga? Har element från 70-talet i huset och har länge funderat på vad ja ska byta ut dessa mot. Man kan ju kolla hur mycket ström det går åt att värma huset med enbart element under en begränsad ti säg en vecka. Ungefär hur mycket ström drar en elpatron resp. Vi synar vi luftvärmepumpen i sömmarna.


Här får du viktiga frågor och svar vid val av luftvärmepump. Det första man skall kontrollera är om det finns ström till värmepumpen. Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag. Och du har kommit helt rätt! På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden.


Men du kommer också att få veta vilka saker . En luftvärmepump fungerar som ett komplement till din bostad. Här beskriver vi hur den fungerar och vad de olika värdena SCOP, EER och COP betyder. Kostnaden för en luft-vattenvärmepump återbetalas av energibesparingen.

Luft- vattenvärmepumpar tar in luft genom en utedel och överför sedan värmen till ett vattenburet distributionssystem. Ju större rum som ska värmas upp, desto mer krävs av din värmepump. En större värmepump som enbart använder halv kapacitet sparar mer ström än en liten värmepump som använder all kapacitet. Om du dessutom väljer en större värmepump som inte använder fullt kraft, kommer den också vara mer . Som ngn skrev luftvärmepumpar lägger av vid vissa minusgrader endel redan vid -4-grader och då går det på elpatronen. Billigaste värmealternativet för er borde ju varit att fortsätta med pellets och struntat i att byta uppvärmningssystem.


Det görs väldigt mycket reklam för luftvärmepumpar av olika slag . Bloggen Energirådgivaren drivs av e-klok. Hos oss hittar du produkter så som luftvärmepumpar , luftfuktare, luftrenare, ventilation, ac och avfuktare. Köparen ansvarar själv för. Luftvärmepump anpassade för stora hallar, industri- och verkstadslokaler, idrottshallar, kyrkor mm, Med en stor.


Kompressortyp:Inverter rotary. Strömförbrukning värme kW. Kylmedel (gas):R410A, 8g. Max ljudnivå, utedel:dB. Mjukstartsfunktion med låg strömförbrukning vid varje kompressorstart.


Optimerad nattsänkning gör att anläggningen går tyst och behagligt under natten. Auto-restart funktionen gör att anläggningen hittar sina tidigare inställningar själv efter ett strömavbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg