fredag 11 december 2015

Luftvärmepump kalkyl

Denna enkla kalkylator låter dig göra en ungefärlig beräkning av hur stor besparing du kan göra genom att byta till värmepump. Det finns dock många faktorer som påverkar. Kontakta närmaste Thermia-installatör så hjälper de dig att göra en exakt kalkyl dimensionerad efter dina förutsättningar och behov. Nuvarande energianvändning för uppvärmning av.


Klimat på platsen (utelufttemperatur, dygnsmedel), Högsta dygnsmedeltemperatur på sommaren: Kiruna sommar: 12. Det gäller i södra Sverige där vintrarna inte är så .

En luftvärmepump har en låg investeringskostnad i förhållande till hur mycket pengar och energi du sparar. Den fungerar som en energibesparande värmekälla tillsammans med ditt hushålls övriga uppvärmningsenheter som vattenburen värme och eluppvärmning. Den ser även till att de inte kräver samma energiåtgång. Så mycket sparar du in på din luftvärmepump ? Räkna ut hur mycket du sparar in på din investering.


Resultatet är endast en uppskattning av den besparing man kan göra om man har direktverkande el. Vad har ni för årlig förbrukning i kWh. Vilken typ av planlösning har ni?

Se hur mycket du årligen kan spara med HYSS. Besparingskalkyl och Online- kalkyl. Följ instruktionerna i kalkylen nedan och se hur mycket du årligen kan spara med HYSS - Hybrid Solar System. Ange om du redan har en värmepump installerad. Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska rå allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet.


Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning. Mälardalens Värmepumpcenter AB. Fyll enkelt i vårt lilla formulär så kontaktar vi dig – intresseanmälan.


Spara pengar under vår och sommar! Vårt värmepumptest ger dig snabbt svar inför ditt köp av värmepump. Hitta det bästa alternativet för dig. För en överskådlig kalkyl som visar hur mycket energi olika typer av värmepumpar skulle spara i just ditt hus - använd gärna vår snabbguide Välj rätt.


Så får du enkelt de allra sista detaljerna på plats! Vår värmepumpsguide hjälper dig välja rätt värmepump. Gör vårt test och hitta rätt värmelösning för ditt boende. Installatörer kan hjälpa dig med en kalkyl för hur mycket just du skulle kunna spara med en investering i en värmepump.


Ju högre effektivitet en värmepump har, desto mer lönsam blir den. Värmefaktorn är den värmeenergi som en värmepump ger ifrån sig relativt till den energi den kräver i drift.

Om ditt hus inte är för stort så klarar faktiskt en. Kostnadsfri offert och kalkyl. Sveriges mest effektiva värmepumpar har just blivit bättre!


Varvtalsstyrda, hög verkningsgrad och pekskärm i färg gör CTC GSi och CTC EcoAir 510M till några av de bästa värmepumparna i klassen. När du väljer en värmepump från CTC väljer du också en proffsig installation och många bekymmersfria år framöver. Vad är rimlig kostnad för en värmepump , och hur väljer jag rätt typ av pump? Dessa frågor och fler besvarar vi!


Det är en acceptabel kalkyl för de flesta, säger Bengt Drakenberg. Husets inre utformning och det lokala klimatet är faktorer som bör beaktas före köp. Placeringen är viktig för att värmen ska spridas till alla rum. Det fungerar inte så bra om planlösningen är stängd och huset långsmalt, förklarar Bengt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg