fredag 11 december 2015

Stålrör skorsten

Skorstensrör, skorsten , rökrör, rökkanal och modulskorsten. Besök gärna vår webshop med skorstenssortiment av högsta kvalité till överraskande låga priser. Vi älskar att hjälpa dig! Hos oss har du en garanti för god kvalitet och skorstenar till ett lågt pris.


Vi råder dig innan du köper din skorstenrör, och om något blir fel: Då löser vi det! Det är illa ställt med många gamla tegelmurade skorstenar.

Ofta används bara en av kanske totalt sex eller åtta kanaler. Fogbruket vittrar, skiljeväggar rasar, skor stenar fryser sönder eller till och med blåser ner. Under drygt år har Janne Mattiasson renoverat tegelmurade skorstenar.


Här ger han en bild av situationen. Det var inte tillåtet enligt byggnormerna, varje eldstad skulle ha en separat kanal hela vägen upp till skorsten. Men det skulle kunna avhjälpas genom att stoppa ner stålrör , ett för varje eldsta i murstocken som sedan skulle fyllas med någon cementmassa. Vi har en skorsten med kanaler.


En av kanalerna är ansluten till en kamin på bottenplan. Skorstenen fick underkänt av sotarn så nu ska vi renovera den.

Muraren rekommenderade att sätta stålrör från kaminen på bottenplan upp till toppen av . Diameter på skorsten till kamin Beiträge 17. Isolering till skorsten ( stålrör ) Beiträge 7. Glidgjuta eller insatsrör i skorsten Beiträge 15. Seiten Diese Seite übersetzen Letar du efter ett komplett paket för att renovera din skorsten ? Nu behöver du inte leta längre! Insatsrörspaket 10 komplett Gör det själv är utvalda produkter som vi vet fungerar bra tillsammans till ett oslagbart pris.


Typgodkänd av SWEDCERT med års materialgaranti. Men att man även bör byta ut sin gamla skorsten när man byter till en ny eldstad är inte så många medvetna om. Rekommenderas till bränslen som olja, gas, ve flis och pellets. En tegelskorsten med minst 1millimeters kanalsida behöver vara två tegelstenars bredd tjock för att klara temperaturkraven. Det finns även typgodkända mantelskorstenar i leca eller liknande material, som är godkända med tunnare väggar.


En stålrörsskorsten bör bestå av mm rosttrögtstål, till exempel, Corten eller 2 . Många småhus har en befintlig murad skorsten. Eller din öppna spis behöver konverteras till inbyggnadskamin. Något som tillför huset ett stort värde.


Om man ska installera en fristående braskamin eller inbyggnadskamin och inte har en skorsten , så kan det bli en dyr historia. Har man en fungerade och godkänd .

Däremot en murad tegelskosten drar på ett naturligt sätt åt sig regnvattnet och det ska vara ganska kraftiga skyfall för att skador ska uppstå. En skorstenshuv kan också påverka skorstensdraget både positivt och . Det finns tre huvudtyper av skorstenar: murade skorstenar, plåt- eller stålskorstenar och modulskorstenar. Om du har en äldre stålrörsskorsten rekommenderar vi dig att undersöka dess skick. För att säkerställa att skorstenen är i bra skick kan vi utföra en skorstensbesiktning. Stålskorstenens innerrör är tillverkat av syrefast stål och det garanterar därför en mycket lång livslängd.


Den yttre plåtmanteln är lackerad med . Tagen - En av de vanligaste metoderna om man ska täta sin skorsten är att man använder sig av ett böjligt insatsrör. Ett böjligt stålrör av hög kvalitet förs ner i skorstenskanalen och bildar på så sätt en ny tät skorstenskanal. För att förhindra kondens isoleras resten av skorstenspipan med vermikulit. Den för bort rökgaser, fukt och ”gammal” luft.


Sköter du skorstenen på ett riktigt sätt kan du under många år undvika en . Metoden rostfria flexibla metallrör innebär att böjbara stålrör används som skorstensrör. Installationen tar inte mer än en dag och du kan börja elda omgående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg