måndag 15 juni 2015

Bahco värmeväxlare

Vi lagerför ett brett sortiment av reservdelar och filter till Bahco Ventilation. Handla tryggt och enkelt i vår webbshop. Ring vår telefonsupport för hjälp!


Har du ett gammalt Bacho Minimaster system hemma? Då har det ett antal år på nacken, och det kanske börjar bli dags att titta på att byta ut det. Ett utbyte av en Bacho Minimaster fläkt ger förutom bättre luftflöden också en energismartare ventilation.

Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare , FTX . Den förbru- kade varma luften avger där sin värme, som tas upp av den inkommande friskluften. När det är mycket kallt ute räcker inte återvunnen värme till för att ge den tillförda luften lämplig temperatur. Vid sådana tillfällen kan man koppla in en termostatreglerad. Aggregatet är försett med roterande värmeväxlare med mycket hög temperaturverkningsgrad och varvtalsstyrning vilket innebär låg energiförbrukning och en exakt reglering av värmen.


Luftvärmeaggregat ACJB är ett ersättningsaggregat till vårt gamla Bahco ACJ- aggregat. Bahco system Minimaster är avsett för balanse- rad bostadsventilation med värmeåtervinning. För att bibehålla den goda funktionen och en- ergispareffekten behövs.


Fall ut de två handtagen och lyft ut värme-.

Rengöring: Skölj ur varmeåtervinnaren genom att. Installationen består av ett luftvärme - aggregat typ ACJ som kan vara placerat i ett grovkök eller en garde- rob, och ett ventilationsaggregat typ. Om det ingående ventilationssystemet är av typ Minimaster är ventilations- aggregatet . Sen att den nya tekniken med roterande värmeväxlare , kontra plattvärmeväxlare som du har, är betydligt mer effektiv i sin återvinning och ger dig ett behagligt inomhusklimat är inte heller det otrevligt.


Värmeväxlare - Svensk Ventilation,rh:svenskventilation. Fläkt Woods - FTX DC,rh:flaktwoods. FTX aggregat - FTX aggregat med roterande värmeväxlare och motströmsväxlare för utbyte eller nybygge! Den utsugna och den tillförda luften passerar en värme- återvinnare ( värmeväxlare ) i aggregatet.


Trots detta förekommer den i mindre omfattning än korsströmsvärmeväxlaren. Detta beror till största delen på att det kan finnas en risk för överläckning av förorenad frånluft till luftbehandlingsaggregatets tilluftssida. Den roterande värmeväxlaren karakteriseras av låga tryckfall, vilket leder till låga fläkteffektbehov och därmed . Behöver ni hjälp med rengöring och service av ert gamla bahco minimaster ventilationssystem eller byta ut till ett nytt? Vi har utbytes aggregat med tillhörande kåpor i vitt eller rostfritt som är betydligt energi snålare än ert gamla fläktpaket det har upptill värmeåtervinning med roterande värmeväxlare.


Detta åbäke heter bara Bahco Luftvärme. Om jag gissat rätt så är kryddhyllan själva värmeväxlaren och åbäket tillskottsvärme i form av ren och skär elvärme. Men hur samverkar dessa två? Och hur ska man egentligen ställa värmen?


Med termostatvredet inne i kryddhyllan eller det på åbäket. Uppvärmning sker med ett luftvärmeaggregat ACJ BAHCO.

Kan man även få in en varmvattenberedare i detta system? Svar: Vi har i samarbete med Nibe tagit fram ett . Hos oss hittar du reservdelar till FTX aggregat, ventilation mm. Anledningen till den höga verkningsgraden är den patenterade värmeväxlaren som eliminerar avfrostningsbehovet och som överför en betydligt större del av energin i frånluften än en traditionell värmeväxlare gjord av plast eller aluminium. Med en enkel installation, endast två hål i väggen, passar den perfekt för alla .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg