torsdag 11 juni 2015

Rengöring av spisfläkt

Handen på hjärtat, när tvättade du filtret i köksfläkten senast? Här är bästa tipsen hur du rengör köksfläkten och får det som nytt igen! Denna video visar hur du rengör din köksfläkt. Filtret i fläkten behöver rengöras regelbundet för att upprätthålla en bra ventilation i köket.


Det är skillnad på sotning av eldstäder och rengöring av kökets imkanal.

Imkanalen är den kanal som går från köksspisens fläkt. Det är inte alla som vet om att en smutsig köksfläkt utgör en stor brandrisk. Hur ofta man ska rengöra fläktfilter beror på hur mycket fläkten används. Aldrig mer fettdroppar och äcklig lukt med de här supersmarta tipsen!


Superknepet – så enkelt rengör du filtret i köksfläkten. Av någon outgrundlig anledning glöms de där flottiga filtret i köksfläkten alltid bort. För handen på hjärtat, hur många gånger har du rengjort din köksfläkt på sista tiden?

Det här tipset får åtminstone oss att vilja plocka ner dem och ge dem omgång direkt, . Få en fräschare spisfläkt. Upplever du problem med din spisfläkt , trots att denna är relativt modern och ny? Sanningen här är att den förmodligen är ingrodd i fett från din matlagning och att den är i behov att av rengöras. Röret mellan köksfläkten och fläktkanalen är en riktig fettsamlare.


Det enklaste och billigaste sättet att rengöra en rostfri produkt är med vanligt handdiskmedel. Ta diskmedel på en torr trasa och gnid in hela produkten. Vänta minuter och torka sedan av med torr trasa. En fläkt som går på högsta hastighet drar ca mer ström än en som går på lägsta hastighet.


Högsta hastighet behöver bara användas när man lagar mat som osar eller. Torka av fettfiltert med en fuktig trasa efter varje matlagning. Här kommer fler enkla tips på hur du kan hålla din fläkt ren och fräsch . Fått erbjudande från sotaren (på aviseringen) om rengöring av imkanalen, kanalfläkt samt spisfläkt. Jag rengör i dag köksfläkten några gånger.


Ta en extra titt på din köksfläkt innan du lagar mat nästa gång.

LONG LIFE kolfilter och monteras istället för fettfiltret. Byte och rengöring av kolfilter. Jämfört med andra kolfilter, kan LONGLIFE kolfilter rengöras och åter användas.


Vid normal användning skall kolfiltret rengöras varannan månad. Kolfilter kan vanligtvis rengöras och sättas tillbaka när de inte längre absorberar ångan från kastrullerna. I normala fall behöver filtren rengöras var 3:e eller var 4: e måna eller oftare om fläkten används mycket. Om fläkten används mycket får kolfiltren rengöras max gånger.


I annat fall kan filtren rengöras . Kolfilterfläkten - använder aktivt kol för att filtrera luften. Kolfiltret i har en begränsad livslängd eftersom det aktiva kolet i filtret med tiden blir mättat. Om du lagar mycket mat behöver du byta filter minst en gång per år. Rengöring kolfilterfläkt.


Kanske behöver du byta oftare. Jag börjar bli fiende med min köksfläkt. Den blir så fort äcklig och nerfetta och damm fastnar i fettet så.


Som fastighetsägare är du ansvarig för att imkanalerna i din fastighet rengörs och brandskyddskontrolleras. Vi står till tjänst med ventilationsrengöring i hela Stockholm. Vårt fasta pris på rengöring av ventilationssystem i villa är 4. För värmeåtervinningssystem tillkommer en kostnad på 795:- inklusive moms. Köksfläkten (eller ventil) ska rengöras in- och utvändigt.


Ta loss fläktfiltret och rengör från fett. Köksskåpens in- och utsidor måste tvättas rena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg