måndag 15 juni 2015

Golvvärme el eller vattenburen

Med småbarn så vill vi ha klinkers och golvvärme innanför dörren på 4-kvm. Ska vi välja vatten eller elburet? El eller vattenburen golvvärme i ett litet badrum? Golvvärme - vattenburen eller el ? Funderar du på elburen eller vattenburen golvvärme ?

Här berättar vi om golvvärme och dess för- och nackdelar jämfört med att ha radiatorer. Och det är ett bra sätt att ta tillvara på den värmekälla man har, både ekonomiskt och miljömässigt, oavsett om det är en värmepump, fjärrvärme,. De går att koppla till alla typer av värmekällor, som till exempel en pelletskamin, solvärme eller bergvärme. Det är vanligast vid nyproduktion, som totaluppvärmning.


Men har du ett hus med radiatorer med cirkulerande vatten, kan du konvertera till vattenburen golvvärme , och du kan också välja att endast . Den fungerar normalt år efter år så länge golvet ligger utan att något händer. Det är dock viktigt att du har använt dig av behöriga elektriker eller auktoriserade rörläggare vid installationen.

Hur är det med levnadsålder på vattenburen golvvärme ? Vad händer om systemet börjar läcka om år? Känns som ett väldigt ingrepp att lägga om vattenburen golvvärme medan el - golvvärme är lättare att byta ut? Hur mycket el spar man på att ha vattenburen golvvärme vs el - golvvärme i ett hus på 2mdär det är 6 . Vi ska renovera ett litet badrum, ca m och skulle gärna lägga in golvvärme. Vi funderar på om det är mest lämpligt med elvärme eller vattenvärme?


De vanligaste golvvärmesystemen bygger på direktverkande el eller uppvärmt vatten som cirkulerar. Däremot kan man med ett vattenburet . Vilken typ av golvvärme ska man egentligen välja Har det blivit dags att installera golvvärme i någon del av hemmet så kommer genast frågorna snurrandes. Passar det bäst med ett golvvärmesystem som är elburet eller ska man kanske satsa på vattenburen golvvärme ? De kan medfördel kombineras med vattenburen golvvärme.


Dessutom kan vi med golvvärme ofta sänka rumstemperaturen några grader utan att frysa och därmed spara energi. Fråga: Ska jag i badrummet använda mig av vattenburen golvvärme som kopplas in på fjärrvärmen eller ska jag lägga ner en elslinga? Det är enklast och mest miljövänligt att välja det existerande värmesystemet, så har du ett vattenbaserat värmesystem är det vanligast att man väljer vattenburen golvvärme.


Storleken och höjden på rummet. Till små badrum, där det bara rör sig .

Att välja el - eller vattenburen golvvärme. Ebecos golvvärmesystem bygger alltså på elburen värme, men det finns även vattenburen golvvärme. En vanlig fråga är vilket system man ska välja: ett med elektrisk värmekabel eller vattenburet med rör?


Det beror såklart på förutsättningar för just ditt hem och vilka krav du har på . Vid golvvärme i våtrum gäller: I våtrum gäller att tätskiktet ska monteras minst mm över värmeslingans ovansida oavsett om värmeslingan är el - eller vattenburen. Keramiska plattors fuktupptagning ska högst vara procent. Dokumentera golvvärmens placering, vilket kan vara till stort värde vid montering.


Varmvatten leds genom rör av stål, koppar eller mer vanligt polyetenrör (PEX) från värmekällan. Vi ska lägga in klinkers med golvvärme i vårat badrum. Vad är egentligen mest lönsamt för mig att installera?


Jag har jobbat med golvvärme i flera år och har fått många frågor angående vattenburen golvvärme kontra elektrisk golvvärme eller om man ska ha golvvärme över huvud taget. Denna sida är ett försök att rätta ut några av frågetecken om golvvärme med inriktning på elektrisk golvvärme. Hittar Ni inte frågorna och svaren så . Vattenburet eller el -värme?


El - eller vattenburen golvvärme ? Det finns två huvudsystem för golvvärme : elvärme och vattenburen värme. Elvärmen består av värmekablar och den vattenburna varianten av rör där vattnet cirkulerar. Praktiska skäl brukar avgöra vilket som är lämpligast att välja, men har du till exempel redan ett vattenburet värmesystem är . Så lägger du el - och vattenburen golvvärme.


Vi visar steg för steg hur du lägger golvvärme under kaklet på badrummet, eller under trägolvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg