torsdag 18 juni 2015

Folksam värmepumpar

Test av värmepumpar är ett av alla test som Folksam genomför årligen. Därför är det viktigt att våra kunder, inför sitt köp eller i samband med en skada, har ett så bra underlag som möjligt. Värmepumpar – en sammanfattning.


Medelskadekostanden har minskat något. Folksam har under många år tagit fram skadestatistik på .

Ett glädjande trendbrott som kan ha flera orsaker, till exempel längre garantitider från . För att undvika onödigt dyra reparationer rekommenderar Folksam därför att du kontrollerar att reparatören har de certifieringar som krävs och att du kontaktar ditt. Hur ser du på listningen av ”Bra val av värmepump ”, som Folksam sammanställt? Se Folksams listning ”Bra val av värmepump ”).


Nu får nya värmepumpar utmärkelsen Bra Val från Folksam. Men vad innebär det egentligen? Vi hjälper dig att tolka Folksams test av värmepumpar. Det beror bland annat på att tillverkarna ger längre garantitider och på att .

De senaste åren har man dock kunnat konstatera ett trendbrott. Enligt undersökningarna framgår att ca av alla Sveriges småhus är uppvärmda med värmepump. I samma rapport utläses att skadorna på senare år har ökat avsevärt. Baserat på denna statistik kan det föreligga ett behov av en extra . Det menar försäkringsbolaget Folksam , som tagit fram en lista över de mest skadedrabbade modellerna. Allt fler köper värmepumpar till sina hus – men det kan bli en mycket kostsam historia.


Märkligt och alarmerande, säger Jan Snaar, miljöchef vid Folksam. Det är en katastrofal siffra. Men den färska statistiken . I de olika värmepumpskategorierna har de gett poäng på utifrån energi, miljö, garanti, försäkring, pris och funktion. Dessa båda institut fokuserar till största delen på värmepumpens energieffektivitet och besparing när de avgör vilken värmepump som får högst betyg. På senare år har även försäkringsbolaget Folksam börjat jämföra olika värmepumpar mot varandra.


De har en liten annan vinkling, där syftet är att hjälpa . Vi har tagit del av Folksams senaste rapport om värmepumpar i Sverige. Undersökningen tittar bland annat närmare på skadeärenden och reparationskostnader för värmepumpar. I det här blogginlägget går vi igenom några intressanta punkter från rapporten.

En jämförelse som landar i bra val. Det uppger Folksam som för statistik över skadebilden. De värmepumpar som har fått högst poäng har även fått utmärkelsen Bra val.


Vi gör undersökningen för att hjälpa rådvilla husägare till bättre köp, säger Robert Öhrner, byggskadespecialist Folksam , i ett pressmeddelande. Bäst omdömme får IVT för sina reparationskostnader som visar sig vara de lägsta . Nu släpper vi listan över vilka värmepumpar som är Bra val när det gäller energi och miljö. Här hittar du hela listan och våra köpråd:.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg