torsdag 18 juni 2015

Ftx aggregat med värmepump

Nu har jag äntligen hittat en intressant kombo-produkt ett FTX med värmepump i samma enhet! Värmepump (FVP) eller värmeväxlare (FTX) – Vi reder ut frågetecken. FTX har bättre luftkvalitet tack vare balanserad luftväxling med nästan inget undertryck i huset, vilket gör att inget läckage mellan tillförd och förbrukad luft påverkar inomhusmiljö negativt. All tilluft filtreras via Ffilter och med ett FTX system har du därmed kontroll på ingående och utgående luft.


Enervent - FTX aggregat med integrerad värmepump - både kyla och värme från FTX aggregat ! Det råder inget tvivel att Finska Enervent kan producera FTX aggregat av hög kvalitet för kalla klimat!

Bacho Minimaster ACF RDAA RDKB Rexonet Rexovent. Som teknologisk banbrytare i branschen, har Enervent under åren med jämna mellanrum introducerat nya lösningar som skiljer sig från konkurrenternas produkter. Bland de nyaste lösningarna är Enervent ventilationsaggregat med . Produkten är en högeffektiv luftbehandlingsenhet som kombinerar energiåtervinning, ventilation, uppvärmning och kylning. Den sparar driftskostnader och baseras på miljövänlig teknik.


Energieffektiva ventilationsaggregat med ec-fläktar och steglös roterande värmeväxlare, hög verkningsgrad. Marknadens bredaste sortiment av ftx aggregat. Finns också ventilationsaggregat med inbyggd eller extern värmepump , värmeväxlare med mycket hög verkningsgrad. Ventilationsprodukter från flera ledande .

Har du ett äldre aggregat innebär det med stor sannolikhet att det inte kommer upp i samma temperaturverkningsgrad som med ett nytt. Priset innefattar inte de reservdelar, t. Kostnad för dessa tillkommer och varierar från fall till fall beroende på aggregat och . FTX och värmepump har – om hänsyn tas till primärenergifaktorer – lika stor resursbesparing. Någon som har erfarenhet om detta? Det visar en aktuell jämförelse. Det är vanligt att man bytt ut ved eller oljepanna till värmepump , samt bytt till moderna täta fönster med.


Skillnaden mellan ett FTX -system och enbart en värmepump kopplad till frånluften är att FTX också innebär regelrätta kanaler för inluften. Det skapas alltså inget undertryck i bostaden och luftregleringen blir styrd hela vägen. Luften tas aktivt in utifrån och uppifrån vilket gör att det inte finns någon fara . FTX - aggregat som är byggda för att ersätta äldre modeller, vilket sparar installationsti men . IV Produkt erbjuder marknadens mest kompletta sortiment av luftbehandlingsaggregat. Huset ventileras, men frisk luft kommer in. Stor besparingsmöjlighet.


Vill du bygga ett lågenergihus? Då är valet av ventilationssystem avgörande för resultatet. Ett FTX ventilationssystem minskar din värmeförbrukning och ger bättre luft inomhus. REC Temovex är ett kompakt .

Jämför pris och kvalitet på värmepumpar - Beställ flera offerter. Dessa modeller är utrustade för vårt nordiska klimat med de funktioner som gör modellerna driftsäkra och kraftfulla för rätt inomhusklimat året runt. Vi erbjuder smarta, prisvärda och innovativa lösningar som gör energibesparing möjlig för fler av våra kunder. Allt vi erbjuder är utvecklat, testat,. Kunden får både ventilation och värmekälla i samma aggregat och benämningen ” värmepump ” låter för många som en bra lösning – tyvärr är verkligheten en annan.


Frånluftsvärmepumpen tar, precis som FTX , tillvara på värmen i den luft som genom ventilationen lämnar huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg