torsdag 25 juni 2015

Shunt värme

Oavsett hur varmt eller kallt vattnet är i systemet så kommer elementen ju att ta ut den värme som behövs för att reglera upp till önskad temperatur. Och i slutändan har det gått åt lika mycket energi i vilket fall. Finns det nåt att spara på att dra ned shunten egentligen?


Beroende på utförande sparas utrymme genom att endera eller båda batterierna utgår, eftersom värme respektive kyla . Han pratade om shuntar som om det var något helt naturligt, men jag har ännu inte en blåblek aning om vad en shunt är, vad den gör, varför den finns, vad man ska göra med. Kan någon förklara detta med shuntar åt mig på ett EXTREMT enkelt sätt, tack :).

Välkommen till Din VVS-Butik! Här hittar du alla våra reglersystem. Se även våra andra produkter inom värme.


Ett vattenburet värmesystem består av en produktionsenhet, till exempel en värmepanna, värmepump, solfångare, eller fjärrvärme. Värmen distribueras genom rör som distribuerar värmen till förbrukningsenheterna radiator eller golvvärme eller en aerotemper. Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS.


Styrventil ( shunt ) och ställdon värme. Processenhet (reglercentral).

Minishunten är en komplett enhet där även fördelarrör ingår. En krets ingår och vill du ha två finns ett utbyggnadsset i sortimentet. Parallell- och Maxishunt levereras inte med fördelarrör, här läggs fördelarrör till utifrån önskat antal kretsar. Alla våra shuntar levereras med cirkulationspump och tillhörande . MIX shuntgrupper för värme och kyla är tekniskt högkvalitativa, lätthanterliga och med goda installationsegenskaper. Shuntgrupper för värme och kyla.


Termostaterna finns i färgerna vit, högblank svart samt silvergrå. Varje rum har alltid sin individuella värmereglering och styrning. Bakom den sköna, trygga och kostnadseffektiva värmen finns en del kringutrustning.


En shunt och en regler- utrustning ser till att temperaturen blir den rätta. Fråga din LK -installatör . El- shunt FS är en produkt som används i vattenburna golvvärmesystem där värme önskas året runt. El- shunten ger en unik möjlighet till att kombinera fördelarna hos både vattenburen och elektrisk . Inställning av shuntventilen. Montering av shuntmotor på shunt.


Anslutning av strömkabel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg