fredag 19 juni 2015

Ta bort dålig lukt i källare

Jag har problem med unken lukt från källaren , luktar inte precis mögel utan mer unket och lite fuktigt. Hade besiktnings man när jag köpte och han uppmätte något högt fukt värde i källare golvet, men sa att det brukade vara det i sånna hus , 1och en halv. Hur gick det med din lukt , fick du bort den ? Lukt från betonggolv i källare - hur bli av med?


Den karaktäristiska friska lukten vid åskväder är resultatet av stora mängder ozon, som frigörs i luften.

Ni som har äldre hus, hur luktar det i era källare ? Huset i övrigt har ju en unken lukt men det har stått tomt en tid och det är ingen värme på. Möglet sprider sig bara om det finns förutsättningar för det, ta bort dem och det kommer inte att spridas. Vad är det som luktar skunk? Här hittar du både produkter och information om hur du löser problem med dålig lukt.


Och mögel är ett vanligt problem i källare. Svampen trivs i områden som är fuktig, mörk och fuktig , och kan ge bort en unken lukt.

Om du hittar mögel som växer i din källare ta bort den genom skrubbning området med en blandning av ounce mild diskmedel flytande , qt. Om det luktar illa hemma hos dig finns det flera knep du kan ta till för att göra något åt det. Bäddmadrass som luktar svett, mögel eller unket kan vara svårt att få bort även efter tvätt. Då kan man lägga den i en. Gasen som bildas kallas geosmin och luktar unket och ibland fränt.


Geosminluktsmitta sätter sig obönhörligen fast i många material och kan i värsta fall bli svår att få bukt med då t. För att få bort mikrobiell lukt så måste du ta bort allt material där det lever microber som ger lukt. Källare är ingen bra bomiljö och varje försök att göra om det till sådant innebär risker för hus och hälsa. De har även en ozon-funktion som används vid just sanering av dålig lukt.


Källare, krypgrun vind och andra utrymmen med dålig ventilation och högre luftfuktighet har ofta problem med dålig lukt, mögel och instängdhet. Ta bort allt organiskt material som är i kontakt med fukt. Alltså även ingjutna träreglar i väggar. Luktar det illa i källaren ? Flagnar färgen och lossnar putsen.


Om det ändå finns fukt i källaren kan orsaken vara att dräneringssystemet ligger för högt, säger Christer Harrysson. Kontrollera genom att gräva en .

Det kan vara svårt för en lekman att veta var dålig lukt kommer ifrån, särskilt om den konstiga lukten kommer från flera ställen. En utförlig kontroll gjordes av avlopp och ventilation i lägenheten, av källaren under lägenheten samt i lokalen intill. Jag bor i hus med källare och i den så luktar det lite unket. Inte så mycket men tillräckligt för att störa en.


Finns det nåt knep att ta till för att bli kvitt lukten? Det är målade källargolv och alltså inget som mögla eller så. Allt i källaren luktar…just källare.


Jag tog upp några trasmattoroch försökte tvätta bort lukten, men det gick inte. Vill bara instämma att både frysen och klorin är effektiva metoder för att ta bort dålig lukt som ofta har uppstått pga mikrober. Ta reda på vad som luktar. Alla konstiga lukter behöver naturligtvis inte innebära att ditt hus har fukt- och mögelskador.


Därför har vi identifierat några av de vanligaste karaktäristiska lukterna. Mögellukt är en frän och stickande, lätt irriterande lukt som framförallt finns i uppreglade golv och utreglade . Lukt Dålig luktTa bort dålig lukt ta bort källarluktmögelluktfå bort mögellukthur luktar mögelavloppsluktlukt avloppluktar avloppavloppslukt i badrumrörinspektionFilma avloppFilmning av avloppläckage takläckagetakläckafukt i husfukt i källare fukt krypgrundfuktutredningfukt . Här i bloggen finns ju tips på hur man får bort dålig lukt ur kläder och annat som legat på en unken vin garderob eller i källaren. Gå till roten av problemet så att säga. Så slipper man att kläder . Gör dina utrymmen luktfria!


Tar bort stank och odörer. Många olika användningsområden, t. Doftfri , utplånar dålig lukt istället för att dölja den. Vi var på visning i april då ingen avvikande lukt fanns, ej heller under kontraktskrivning och överlåtelsebesiktning som följde.


Idag känner vi ingen som helst lukt i rummet (idag två sovrum) Jag tog bort diverse masonit i mellanväggar samt ett vävtak som min svärmor tyckte var källan till det hela. Ozon är naturens eget kraftfulla rengöringsmedel. En ozongenerator använder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg