måndag 22 juni 2015

Hur mycket isolering på vinden

Men att ohämmat fylla på isoleringsmaterial får effekter som inte är önskvärda. Sven Lundstedt berättar hur man undviker fuktskador på vinden. Tilläggsisolera - men inte för mycket ! Längst ner vid taket syns luftspaltens öppningar.


Luftspalt rekommenderas vid isolering i snedtak men den får inte vara alltför stor eller öppen i . Att tilläggsisolera vinden.

Att inreda vinden ger åtskilliga kvadratmeter mer boyta till en rimlig kostnad. Isolering av vindens olika delar kräver lite olika tekniker, men även här gäller att du bör börja med vindsbjälklaget. Sedan är det bara att följa anvisningarna som beskriver hur du isolerar vindens övriga delar. Har just nu 300mm stenull.


Funderar på att spruta på 3till så jag hamnar på 6totalt. Tagit in lite offerter och det verkar gå. Hur tjock isolering på vind ? Hur mycket isolering i taket?


Det kan därför vara aktuellt att i många hus se över det här med ångspärr.

Konstruktionen består av trä- eller stålreglar och mellan reglarna finns isolering. Mät väggens tjocklek vid fönstersmygen. Varm och fuktig luft inifrån bostaden får inte komma upp på vinden. Plastfolien – ångspärren – i innertaket måste därför vara tät.


Kolla att plastfolien ansluter tätt mot väggar och. Tänk på att alltför mycket ventilaton inte heller är bra. Framsida Användningsområden Isolering av tak och väggar på gammal vind. På gamla vindar måste man ofta isolera i två skeden, eftersom avstånden i trästommen kan variera betydligt. Tack vare tätheten sjunker byggnadens energiförbrukning lika mycket som tilläggsisolering skulle åstadkomma.


VIDEO: Isolera taket och SPARA pengar. Om du har en oanvänd vind kan du spara mycket pengar på att tilläggsisolera den. Följ med när fackmannen visar hur. Hur håller jag fast isoleringen ? Så mycket tjänar du på att tilläggsisolera vinden. Med vår besparingskalkyl här på hemsidan kan du själv se hur stor din årliga energibesparing blir när du tilläggsisolerar vinden.


Fyll i uppgifterna så räknar vi ut din besparing. Nästa steg är att kontakta oss för att få mer information samt uppgifter om vad material och . Lösull är lättare att använda när det finns rör, ledningar och eventuell gammal isolering. Nu kan du själv isolera vindsbjälklaget snabbt och effektivt.

Lösningen heter Isolerasjälv. Vindsull och jobbet gör du enklast med hjälp av en vindsullsspruta, som du kan hyra hos oss på. Vi hjälper dig också att räkna ut hur mycket lösull du behöver. All värme som tillförs ett hus försvinner ut genom avloppsvattnet, ventilationsluften samt väggar, tak, golv, fönster och dörrar. Läcker ditt hus ut värme i. När man tilläggsisolerar på vinden är det viktigt att se till att vinden är rätt . Välj rätt isolermaterial.


Moderna isolermaterial isolerar bättre än gamla tiders isolering. Materialets isoleringsförmåga be- ror i huvudsak på hur mycket luft det innehåller. Isolering finns både som skivor och lösull, som är lätt att spruta in på en vind.


Fråga 1: Jag har en vind som är isolerad med ett 15cm tjockt lager med gula isoleringsskivor. Fråga 2: Vi har tänkt tilläggsisolera vinden men vi har redan . Vi rekommenderar att man har totalt 50cm isolering. Måste jag ta bort min befintliga isolering innan jag isolerar med lösull ? Oftast behöver du inte det. Exempel på några tillverkare som har information om hur du själv kan isolera ditt hus är Paroc, Isover och Ekofiber.


Man kan isolera med lösull eller skivor av isolering. I vårt beräkningsverktyg kan du göra en grov beräkning av hur mycket du kan spara genom att tilläggsisolera. Om tjockleken ökas från till centi- meter minskar värmeförlusterna genom taket med ungefär två tredjedelar. I de allra flesta fallen så har åtgärden att isolera vinden betalt sig själv på något eller några enstaka år.


Besparingens storlek beror bland annat på hur mycket man tilläggsisolerar och var i landet man bor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg