tisdag 16 juni 2015

Rengöring värmepump utomhusdel

Luftvärmepumpen behöver rengöras med jämna mellanrum. Du måste borsta av lamellerna på inne- och utedelen, samt rengöra filtret. För att få reda på mer om hur du rengör din luftvärmepump kan du läsa vårt inlägg där vi kommer med konkreta tips.


Börja med att rengöra värmepumpens utedel utvändigt Torka av utedelen med en fuktig trasa. Använd en fuktig trasa, vatten och såpa om det behövs.

Kontrollera undersidan av utedelen så att dräneringshålen i botten inte är igentäppta, så att kondensvatten kan rinna ur som det ska. Direktverkande el i hela huset, st luftvärmepump samt braskamin finns i gillestugan i källaren (braskaminen har jag haft möjlighet att elda med vid riktigt kall väderlek tidigare men numera med st pumpar så används den endast till myseldning), samt en . Under uppvärmningssäsongen är det lämpligt att borsta av eller dammsuga inomhusdelens luftfilter ungefär en gång i månaden. För att rengöra lamellerna bakom filtren brukar man använda ett . Den här tiden på året är för många likställd med olika städprojekt. Det tar inte särskilt lång tid och i det här inlägget går vi igenom hur du gör.


Rengör din värmepump , så fungerar den bättre.

Om vi börjar på utsidan så är det viktigt att . Nån som vet om man kan göra ren lamellerna på en luftvärmepump själv? Såg en spray som påstår att det är rengöringsmedel för en dylik, blev. Gör rent inomhusdel och utomhusdel för längre och bättre livslängd. Förutom att hålla din värmepump i skick så tar Pump Rent även bort obehagliga lukter.


Glöm heller inte att göra rent de luftfilter som sitter i din luftvärmepump varannan vecka. Effektiv mot alla typer av smuts. På en luft- luftvärmepump är det också viktigt att rengöra filtren.


Blir filtren blockerade minskar effekten. Att ta till vana att rengöra filtren regelbundet är det . Filter Innedelens filter måste med jämna mellanrum rengöras. Hur ofta beror på vilken miljö innedelen är installerad i. I början rekommenderas två veckors drift mellan rengöringarna.


Se din användarmanual för närmare instruktioner. RENGÖRING LUFTVÄRMEPUMPAR.

Frionett Clim – effektiv mot. Du får ut mer av din luft-vatten värmepump med rätt underhåll. Exempelvis kan ett praktiskt magnetfilter se till att partiklar fångas upp från vattnet och är enkelt att rengöra.


Om du har en luft-vatten värmepump kopplat till ditt vattenburna system i hemmet måste du lufta elementen med jämna mellanrum. Förberedelser innan start. Rengöring av inomhusdel och fjärrkontroll. Medlet är anpassat för värmepumpar från alla tillverkare. Unico är luftvärmepumpen utan en utomhusdel samt är en kombinerad luftvärmepump och luftkonditionering.


Unico ger dig en behaglig temperatur året om. Under vinterhalvåret är det även viktigt att undvika isbildning under din luftvärmepumps utomhusdel. Om vattnet under avfrostning inte rinner undan ordentligt kan isklumpar bilads och skada din värmepump. På din luft- luftvärmepump är det viktigt att komma ihåg att rengöra filtren.


Pumpen renar inomhusluften från bland . Energiklass A, inverterstyrning. Slät frontpanel ger ett diskret och snyggt utseende och är lätt att rengöra. Ekonomiskt läge, frånvarofunktion och rörelsesensor för ytterligare besparingar.


Luftreningsfilter med titanapatit rengör luften effektivt och bryter ner obehagliga dofter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg