måndag 17 augusti 2015

Inomhusluft mätning

Med Blueair Aware kan du mäta och kontrollera kvaliteten på din inomhusluft. Inomhus kan luften vara två till fem gånger mer förorenad än luften utomhus, enligt U. Environmental Protection Agency. Många av oss tillbringar dessutom upp till av vår tid inomhus.


Hur är kvaliteten på den luft som du andas in?

Eftersom vi vistas den mesta tiden inomhus är det extra viktigt med bra luft inne. För luft inomhus existerar ingen egentlig kontroll eller krav annat än på arbetsplatser, och där kontrolleras den nästan aldrig, utom i bästa fall i uppenbart farlig luft. När vi mäter din inomhusluft så gör vi det med mätinstrument som är direktindikerande, de talar alltså om hur luften ser ut just där och då i din miljö.


Våra mätningar sammanställs till ett protokoll där jämförelse görs med problemfria miljöer och utomhusmiljön. Från protokollet kan en del slutsatser dras som vi delar med oss . Många forskare har ägnat sig åt att mäta och analysera ämnen för att hitta svar på fenomen som ”sjukahus-sjukan” och ”byggnadsrelaterad ohälsa”. Dålig inomhusluft har i det här sammanhanget inte bara kopplats till läkardiagnosticerade hälsoeffekter som allergier och eksem, utan också till mer diffusa . Moderna hus som är täta har maskinell ventilation som ventilerar ut fuktig inomhusluft.

Man mäter alltså den mängd luft som strömmar in och ut ur huset genom luftläckage, och i samband med mätningen kan man lokalisera läckagen med värmekamera, vid Pa undertryck. Ett sätt att undersöka inomhusluften är att mäta luftens flyktiga organiska ämnen ( VOC = Volatile Organic Compounds). VOC:er är kolbaserade föreningar som förångas i rumstemperatur och kan i inomhusluften härstamma från många olika källor, bl. Eftersom förekomsten av sporer och partiklar kan skilja sig mellan både rum och våning i en fastighet bör man mäta på flera ställen. Sveca Clean Air utför provtagning i alla typer . Målet för en expert på mätning av inneluft är förstås att få se så ren luft som möjligt.


Större förståelse för vad som händer i inneluften kan också . Inomhusluftens kvalitet blir allt viktigare för oss alla, eftersom vi idag tillbringar mer tid än någonsin inomhus. Materialen i våra hus är moderna och vi saknar lång. Med våra analyser hjälper vi dig att säkerställa den luft som du andas.


Det är ett analyspaket som mäter olika parametrar på luftkvalitet. Det finns många faktorer med inomhusluften som kan orsaka hälsobesvär, till exempel brist fällig ventilation eller föroreningar i form av par tiklar eller gas i luften. Man misstänker att de hälsobesvär som fuktskador kan orsaka beror på att man exponeras för mikrober (till exempel mögel eller bakterier) samt . Luftkvalitet i inomhusmiljöer och luftburna föroreningar.


Vi utför provtagning och analys av inomhusluft från bostäder, kontor, daghem, skolor m. Allt fler människor blir sjuka av inomhusluften hemma. Ventilation och byggnadsmaterial är några riskfaktorer, men en del av den dåliga luften orsakar vi själva.

Hur vet du om huset du bor i kan utgöra en hälsofara? Vi utför mätning av hälsoskadliga PM1-partiklar i inomhusluften. Vasa och Korsholm med närområden. Vi kan mäta och ge klara besked om kvalitén på din inomhusluft. Mer information hittar du på vår webbplats, välkommen!


Ta ännu en titt på kvaliteten på inomhusluften. Fluke 9används för filtertest och IAQ-mätningar och är den bärbara lösningen för mätning av koncentrationen av luftburna partiklar. Använd Fluke 9när du omedelbart vill . Ventilation betyder luftväxling, det vill säga att förorenad luft byts ut mot frisk uteluft. Med ventilation kan man också mena de system som ger luftväxling.


Systemen styr hur luften tillförs och sprids i en lokal. En bra ventilation minskar halten av föroreningar i luften, men den kan inte ta bort allt. Föroreningar i inomhusluften kan ge olika symptom, som allergi, irritation i ögonen, nästäppa, huvudvärk och hudbesvär. Långtidsmätning är det säkraste sättet att mäta.


En snabbmätning ger dig en bra indikation och med ett hembesök kan radonbilden klargöras ytterligare. Enklast mäter du radonet själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg