torsdag 20 augusti 2015

Torr hud vintertid

Vintertorr hud , eksem och psoriasis. En miljon svenskar drabbas av besvärliga hudproblem vintertid. Men det finns hjälp att få - både genom smart hudvård och nya läkemedel. Jag är en av dem som haft förmånen att få testa nya läkemedel, säger psoriasisdrabbade Sara Enell, 36.


Lider du av torr hud i ansiktet?

Många misstaget att inte anpassa sin hudvård efter årstid. En fet ansiktskräm och bra rengöring kan rädda hyn från torrhet. En torr hud har för lite fukt och fett. Undvik löddrande rengöringsprodukter.


Löddrande rengöringsprodukter verkar en aning uttorkande och vill du undvika en fnasig hud bör du i stället välja en rengöringscreme eller rengöringsolja. Skölj sedan av ansiktet med ljummet vatten. Får du torr hud under vintern? Det är skonsamt mot huden och .

I veckans blogginlägg tipsar Felicia om vilka produkter du bör använda beroende på vinteraktivitet och hudtyp. Tycker man ska göra saker. Vårda med ett djupverkande återfuktande och lugnande serum och skydda med en rik creme eller balm som blir som en vinterjacka för huden. Vilket resultat, jag dör så bra!


Här är hudterapeutens bästa knep. Problemet brukar ofta bli värre på vintern , då luften är torrare både utomhus och inomhus. När huden är torr kan den bli lite rödflammig, börja klia och fjälla.


Ofta stramar den, särskilt om du duschat eller solat. I annonssamarbete med DOVE. Visst vore det skönt att slippa torr hud vintertid ? Många har problem med torr hud under vintern. Köl torr luft och brist på sol är de största orsakerna. I de flesta fall räcker det att behandla med fuktighetsgörande kräm, men om man misstänker eksem bör man ta kontakt med läkare.


Torr hud kan bero på många saker. Får man eksem som barn kan det leda till hudbesvär även i vuxen ålder. Den hålls mjuk och smidig av ett naturligt .

Det finns olika anledningar till att barn får torr hud. Huden är kroppens största organ. En orsak kan vara ärftlighet, om exempelvis någon av föräldrarna har torr hud så ökar risken att även deras barn drabbas. En annan orsak kan vara det kalla och torra nordiska klimatet då vinterkylan torkar ut huden och det torra inomhusklimatet vintertid bidrar till att fukten i . Har man en torr hud behöver den mjukgörande.


Man kan inte ”skämma bort” huden. Alla människor får mer eller mindre torr hud vintertid , men också vid flitig kontakt med tvål och vatten, rengörings- eller lösningsmedel. Ibland kan man få självsprickor på fötter och händer . Men varför får man det, och kan man göra något åt det själv? Låt oss djupdyka in i ämnet. Vad händer med din hy när det blir torrare luft?


När du vistas i torr luft ångar fukten ut ur dina porer, vilket leder till att du i första hand blir yttorr, det vill säga din hudtyp kan fortfarande vara kombinera men ditt yttersta hudlager är snustorrt. Det kan orsaka både fnasig hud och akne – eftersom huden spinner . När temperaturen sjunker och luften blir torr, så kan även din hud bli likadan. Så, kom ihåg effekterna av vintern på huden och hur du kan övermanna dem för att se till att din hud håller sig mjuk och glänsande året runt. Ditt ansikte kanske tar den största stöten av . Nu börjar hösten, kylan snart vintern att attackera vår hud.


Behåll din fina hy med de här tipsen. Det vanligaste när kylan slår till är att man blir torr i huden. Just övergångerna mellan.


Perfekt även vintertid då den innehåller eukalyptus som är bra vid förkylning (antiseptiskt). Ta gärna ett bad med denna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg