fredag 28 augusti 2015

Hushållsel villa

Uppvärmningskostnaden är alltså den största kostnaden. Inga konstigheter med det, men . Vad är normal förbrukning? Alltid har svaret och berättar även vilka delar som förbrukar mest el.


Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska rå allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning.

Detta gäller då framförallt er som eldar med ved eller pellet eller liknande och elräkningen allstå endast består av hushållsel samt bor i villa. Elförbrukning i hus med bergvärme? Hushållsel , är det rimligt? Normal elförbrukning för villa?


Eksjöhus klarar Boverkets krav på energieffektiv isolering och värme med god marginal och vi arbetar kontinuerligt för att våra hus ska bli ännu mer energieffektiva. Exemplet nedan visar energianvändning för uppvärmning, tappvarmvatten och ventilation vid 21°C (exkl hushållsel ) i PrioTvå, ett av våra energieffektiva hus. I en lägenhet är ofta förbrukningen av hushållsel 2. Enligt statistik från Energimyndigheten är förbrukningen av hushållsel i småhus i genomsnitt 6.

Vi diskuterade idag energiförbrukningar och jag förundras fortfarande över hur mycket el som går åt till hushållen. Vi räknar naturligtvis endast den el som går åt för hushållet. All värme och varmvatten borträknat!


Hur stor energiförbrukning har ni per år? Värmesystemet är vattenburet och består i huvudsak av en vattenmantlad kakelugn, ackumulatortank, solpaneler. Som back-up finns också en el -patron installera den kommer till användning om de är bortresta under den kallaste delen av . Självklart påverkas förbrukningen också av faktorer som direktverkande el , bostadsyta och energiförbrukningen av dina vitvaror och elektronik. Men för att det ska vara enkelt att beräkna och förstå en normal elförbrukning går det att dela in konsumtionen i . Mars-september, beroende på utomhustemperaturen, används enbart med solpanelerna.


Energiförbrukning i Malte och Mariannes hus. Värme, varmvatten och hushållsel är de tre användningsområdena för energi i en villa. Den här broschy ren handlar framför allt om värme. Ett gott inomhusklimat kräver även bra ventilation, därför tar vi upp det i ett särskilt kapitel. I samband med att man bygger nytt finns det många saker att tänka på när det . Wh när vi flyttade in i vår 1mstora villa.


Wh efter byte av samtliga radiatorer till moderna elradiatorer och inköp av en luftvärmepump. Vårt hus slukar energi framför allt genom golvet som är platta på mark där marken sjunkit undan under och det blir kallt.

Från och med idag syns energiskatten på elnätsfakturan. En del av din elkostnad består av skatt och moms. Sitter o kikar runt lite just nu och funderade på hur mycket el det kan förbrukas i en villa på 127mmed källare och installerad fjärrvärme? Vi har även en braskamin, men detta lär ju knappast påverka elförbrukningen om inte marginellt. Har du till exempel tvättmaskin och torktumlare i . Variationerna är dock stora mellan hushållen.


Maria och Daniel Elvin bor med sin dotter i en villa i södra Stockholm. Det är en ganska stor villa med cirka 2kvadratmeter fördelade på plan, och därmed är det också lätt hänt att el -förbrukningen springer iväg. Men med hjälp av ett antal ganska enkla åtgärder har familjen Elvin skaffat sig full kontroll . Det lär spricka galant i år.


Jag har bara el i min villa. Ne nu sneglar jag på Pellets. Men investerar jag i det så kommer inga .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg