tisdag 11 augusti 2015

Plåt på skorsten

Tänkte kolla en grej med er, om det är någon som har en kvalificerad gissning eller kanske själv fått samma arbete utfört nyligen. Det är så att vi ganska nyligen la om vårat tak och då även passade på att fixa nytt nederbeslag på skorstenen och en stospanna till fisutblåset. JPG,ow:60pt:Första steget mot att laga skorstenen,rh:kanerva.


Skorsten-med-b CA5ge-3. Exempel på detaljer - Teknikhandboken,rh:teknikhandboken. MONTERING AV SKORSTENSPLÅTAR.

Klipp bort resterande plåt. Lägg till mm på varje sida. Många av de skorstenar som murades upp består ej av frostbeständigt tegel och om fukt och vatten sugs upp i teglet och sedan kylan kommer så frostsprängs teglet även om man klätt skorstenen med plåt. Jo, när vädret slår om och blir kallare så finns luft som är mindre kall mellan plåten och teglet, . Wosab tillverkar skorstenshuvar i syrafast plåt. Vi kan även klä in hela skorsten med plåt som skyddar stenen från regn och snö.


Vi har lagt om vårt tak i sommar och som pricken över i skulle en plåslagare klä in vår slitna skorsten med plåt. Tjära som bildats i braskaminens rökkanal hade fattat eld och stänkte som ett regn ur husets skorsten. Det hela förvärrades av skorstenshuven i plåt.

Gnistorna slog i insidan och föll tillbaka ner i rökkanalen och – vilket var värre – även ner i husets ventilationskanaler som också löper i samma skorsten. Wakaflex kilarna säkerställer intäcknings funktion genom att förhindra stillastående vatten. Spara pengarna till hantverkaren och gör jobbet själv. Se här hur du får det tätt runt skorstenen med hjälp av takpapp. Stålskorstenen har yttre mantel i plåt.


Den yttre plåtmanteln är lackerad med en miljöanpassad reptålig pulverlack. Mantlarna skjuts i varandra och tack vare att skarvband inte behövs blir skarven mellan de olika sektionerna mycket diskret. Läs mer om vilka färger du kan få din skorsten i. I vintras så fick torpet nytt tegeltak (fast gammalt tegel förstås), men skorstenen skulle behöva få en krans av plåt eller kläs in så att inte taket får vattenkador den vägen.


Någon som kan sådant eller har tips? Om skorstenen är klädd med plåt utvändigt går den inte att inspektera utifrån. Tillståndet för inklädda skorstenar kan okulärt bara ske inifrån kanalerna vilket normalt kräver kamerautrustning.


En sådan undersökning ger även besked om kanalernas tillstånd längre ned i skorstenen. Murverket i en skorsten som är inklädd . Välkommen till Hällströms plåts´ hemsida. Här kommer du att hitta information om våra produkter och vår verksamhet.


I fem generationer har vi drivit vårt företag med . Det behövdes göras en hel del.

Jag fick ett fast pris med tillhörande specifikation. Yttre renovering av skorsten och en fönstertakkupa samt plåtbeklädsel av alla vindskivor samt nödvändiga stegar på taket . För hölls skorstenen varm och torr genom flitig användning av olja och vedeldning. Vad säger AMA Hus om skorstenar planplåt: Framstycket ska fasoneras Bakstycket ska dras upp minst 1mm under taktäckningen Görs. Använd Lindab vattbrädesbeslag VISK för att täcka takets gavlar.


Använd sk ” wakaflex” eller liknande runt skorstenen och ovanpå takplåten. Kontakta din återförsäljare för köp av ”wakaflex”. Täck wakaflexen ovanför skorstenen med en takprofil.


Täta runt skorstenen med plåt. Ritning över skorstenstätning. Den för bort rökgaser, fukt och ”gammal” luft. Sköter du skorstenen på ett riktigt sätt kan du under många år undvika en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg