torsdag 20 augusti 2015

Installera insats i öppen spis

Att installera en spisinsats eller en braskassett i den öppna spisen är en smart och prisvärd insats. Den ökar energieffekten markant, utan att ta bort den härliga känslan av att ha en vacker öppen spis. En kassett kan även användas som grund för att själva skapa den sanna drömspisen.


Samtidigt ges en effektiv . Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och passar alla typer av öppna spisar.

Köp en snygg spisinsats till en öppen spis. Det går bra att göra själv men installationen skall besiktigas av din sotare. I samband med kamininstallationen passar det bra att se över sin rökkanal och är den i behov av en renovering så är det en fördel . Här på Kaminbutiken hittar du spiskassett som du enkelt kan anpassa till din öppna spis. Med en kassett kan du få en grund för att själv skapa din drömspis . Funderar du på att installera en braskamin eller annan typ av.


Eldstäder har hög mysfaktor men nästan all värme smiter ut genom skorstenen.

Se hur du bättre kan ta till. Kassetter och insatser för öppen spis. En vanlig öppen spis suger ofta åt sig lika mycket värme som den producerar - det finns till och med risk för att huset blir kallare. Genom att installera kassetter och insatser för öppna spisar ökar eldstadens effektivitet ordentligt.


En insats eller kassett för öppen spis gör ditt eldande både . Installation av spiskassett i en befintlig öppen spis. Anledningen till att du håller denna broschyr i handen är troligtvis att du funderar på, eller har bestämt dig för att installera eller ändra en eldstad. Byggnadsnämnden får göra bedömningen att en anmälan inte krävs när. Med eldstad menas både kaminer, vedspisar, kakelugnar, öppen spis , insats i öppen spis och värme- eller bränslepannor (olja, ved och pellets). Till en eldstad hör även en . Vi har tänkt montera in en kassett i vår öppna spis i stugan.


Första tänkte vi knacka ner hela skiten och sätta in en Tulikivi eller nått. Men vad ska man då välja om man överväger att installera en eldstad? Murspisar kan antingen se ut som traditionella öppna spisar med insats eller vara av modernare snitt.


Vi säljer och installerar kaminer och skorstenar i hela Stockholms län. Du förvandlar då en öppen spis till en effektiv eldstad som ger ett rejält värmetillskott till din bostad.

På marknaden finns idag ett flertal kända fabrikat av kassetter och kamininsatser av vilka bl a kan nämnas Keddy, Jötul och Contura. När man ska frimura använder man en insats i stål eller gjutjärn att bygga runt. Vi bor i ett hus med öppen spis som inte har använts på flera år. Vi har bott här i några år, och de som bodde här innan använde inte heller öppna spisen.


Så jag undrar vad som gäller för att få börja elda i den igen? Måste sotaren komma och sota och besiktiga? En öppen spis är drömmen för många.


Men energiförbrukningen rimmar illa med dagens miljömedvetenhet. En lösning kan vara att installera en kassett. På 70-talet, när världen drabbades av en energikris, lanserades många lösningar för att spara energi på olika sätt. En av dessa var spisinsatsen,.


Du ska skicka in en anmälan om du vill installera eldstad som till exempel en kamin. Om du ändrar något kring din eldstad eller rökkanal, till exempel sätter in en kassett i din öppna spis, ska du också behöva göra en anmälan. Vit öppen spis där det brinner en brasa . Nu känns det som om hösten är på ingång och jag funderar på att montera en spiskassett i min öppna spis för att behålla värmen bättre. Tänkte höra här om någon .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg