onsdag 19 augusti 2015

Komfortkyla villa

Men mindre kostsamma alternativ för villaägaren kan vara fönsteraggregat eller portabelt. Då handlar det om punktinsatser för att kyla exempelvis ett . På så sätt får du en heltäckande klimatanläggning med ett behagligt inomhusklimat året runt - värme på vintern, kyla på sommaren och varmvatten året runt. För att en värmepump ska kunna producera kyla måste den i de flesta fall kompletteras med en kylmodul.


Thermia erbjuder två olika typer av kylmoduler: Passiv och . Portabla kylaggregat, fjärrkyla eller kanske kyla från bergvärmen?

Intresset ökar för komfortkyla hemma. Men långsiktigt är det bäst att aldrig släppa in värmen. Det är skönt med svalka eller kyla , när det är för varmt. Du presterar mer, när temperaturen är behaglig. Air-condition (AC) eller luftkonditionering använder samma teknik, som luft-luftvärmepumpar.


Tekniken leder värme bort från huset. Maskinens fläktar ökar luftcirkulationen i huset och på så . Sensibel kyleffekt avser effekten som utgörs av temperaturskillnaden mellan önskad temperatur och den temperatur man skulle ha utan komfortkyla. Den totala kyleffekten skall även inkludera det latenta kylbehovet som inkluderar våt kylning.

Härmed avses den entalpidifferens som måste åstadkommas för att tilluften ska bli . God ventilation i våra bostäder är viktigt både för vår och husets hälsa. Minst en gång varannan timme bör inomhusluften ersättas med ny uteluft. Ta steget att skapa ett behagligt inneklimat redan idag. Se vad aktörerna här kan erbjuda inom olika klimatanläggningar.


Luftburen värme och kyla. Jag har varit inne hos er tidigare och tittat på ventilation med återvinning kombinerat med vattenburen värme eller kyla. Huset har bergvärme så kylan är gratis och varmvattnet billigare en . Först lägger man grunden till ett energisnålt byggande genom att minimera värmebehovet men även behovet av komfortkyla. Detta görs genom att man bygger ett välisolerat tätt klimatskal med god ventilation. Passformen under monteringen är en viktig parameter då detta påverkar hur tätt huset blir.


Ett sätt att få ned temperaturen i värmeböljan är att använda värmepumpen för att kyla huset. Men se upp så du inte får fuktskador, varnar experten. Låt bergvärmepumpens borrhål ge skön svalka genom naturkyla. Kallas ibland också för frikyla eller komfortkyla.


Brukar du lida av sommarvärmen i din villa ? Samtidigt blir vi allt mer bortskämda med komfortkyla på våra arbetsplatser och i våra bilar. Trenden är tydlig, vi vill ha ett.

Den villaägare som har en luft-luftvärmepump kan på ett enkelt sätt kyla sin bostad när det är som varmast. Genom att avleda kollektorvätskan som cirkulerar i berget kan du få en behaglig kyla på varma sommardagar. På marknaden finns i dag ett stort produkturval för att kyla de flesta datorrum kostnadseffektivt. Hur får ni bäst verkningsgrad och högst driftsäkerhet till rimlig kostnad?


Som har tillräcklig kapacitet för en expansion av driften? Vilken typ av larm är bäst för att undvika en kritisk situation? Om man inte kopplat fri kyla till FTX-systemet, har man då ett helt separat system för kyla i huset?


Smakfullt att återanvända FTX-kanalsystement för kylan. Inför lanseringen siktar Climatewell på Spanien, som med sitt tempererade klimat behöver både värme och kyla. Typkunden är en villa med kvadratmeter solfångare på taket, och en swimmingpool.


Och den marknaden växer kraftigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg