fredag 28 augusti 2015

Köksfläkt kapacitet

Effektiviteten på en köksfläkt mäts i hur många kubikmeter luft i timmen som den klarar att rena. En bra köksfläkt ska klara att rena all luft i ditt kök minst gånger i timmen för att hålla stekos stången. Därför är det viktigt att du beräknar . Det finns oändligt många olika köksfläktar att välja mellan i dag, och ännu svårare än att faktiskt välja en fläkt är det att hitta rätt typ till ditt kök.


Placering och funktion är de två viktigaste egenskaperna du måste tänka på, men också ljudnivå, kapacitet och design är viktiga att de blir rätt.

Du kan räkna ut hur många kubikmeter luft ditt kök rymmer genom att multiplicera golvytan med höjden till taket. Luften bör bytas ut mellan och gånger i . Det finns fyra slags köksfläktar: kolfilterfläkt, utsugsfläkt och alliancefläkt samt spiskåpa, som inte är en riktig fläkt. Spiskåpan har ingen egen motor, utan samlar upp oset som sugs ut via husets gemensamma ventilationssystem.


Vilken köksfläkt du ska välja beror för det första på om du bor i . Siemens köksfläktar är inte bara byggda för syns skull. Du skall alltså ha en fläkt med .

De är högpresterande fläktsystem med hög kapacitet , låg ljudnivå och låg energi- förbrukning som gör matlagningen rolig och inspirerande. Med den unika iQdrive teknologin sätter Siemens en ny högre standard för fläktar. En fläkt från Siemens är . Hey, har tagit in offert på vitvarorna till vårt kök, och har lite funderingar på den köksfläkt vi fick rekommenderad.


Vårt kök är i öppen planlösning mot vardagsrummet och har en total yta på ca 64kvm (inkl hallen, se bild nedan). Köksfläkt , frågor ang krav på kapacitet ? Att ha en öppen planlösning mellan köket, matsalen och vardagsrummet blir allt mer populärt. Tyvärr kan en bullrande köksfläkt stjälpa en trevlig middagskonversation eller en mysig filmkväll i soffan – det ligger därför i tiden att hitta rätt fläkt.


Vilken typ av köksfläkt och vilken kapacitet du ska välja är helt . När du ska installera en ny köksfläkt gäller det att välja fläkt med omsorg. Måtten måste vara korrekta. Designen på köksfläkten är givetvis viktig för att ge köket ett trevligt helhetsintryck. Ljudnivån och effektiviteten är även den en mycket viktig faktor i valet av fläkt.


KÖPGUIDE FÖR KÖKSFLÄKTAR. Bra köksfläktar idag har ofta en kapacitet på ca: 200- 2liter i sekunden, så om du ska välja en kökskåpa utan fläktmotor och istället placera fläktmotorn på ex: vinden eller på taket så väljer du en kökskåpa med systemet . Det är bra om köksfläkten är så tyst som .

Exklusiv är en rejäl vägghängd köksfläkt som effektivt tar hand om matoset och som även klarar storkok. Läs mer på vår webbplats. Våra frihängande köksfläktar är effektiva och har elektronisk kontrollpanel. Franke Tender 7Motor Rostfritt stål 70cm. Fjäråskupan Vertikal Rostfritt stål 70cm.


Witt W60GL Rostfritt stål 60cm. Thermex Optica 6Motor Rostfritt stål 90cm. Supertyst Breeze-funktion. Den optimala luftväxlingen beror på hur stort ditt kök är. Du kan själv räkna ut hur många kubikmeter luft ditt kök behöver.


Detta gör du genom att multiplicera golvytan med höjden . Praktisk köksfläkt för montering i taket och drift med kolfilter. Frihängande takfläkt - enkel att montera i taket. LED-lampor ger en behaglig belysning och mycket låg energiförbrukning. Intensivläge med automatisk återgång efter minuter, då återgår fläkten till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg