måndag 17 augusti 2015

Träpellets

Själva förbränningen av träpellets tillför ingen extra koldioxid till atmosfären. Den koldioxid som släpps ut vid förbränning är densamma som togs upp av trädet under dess tillväxt och ingår därför i kolets naturliga kretslopp. Från skogen levereras råvaran till våra industrier där vi tillverkar och säljer förädlade trävaror, träpellets och biobränsle till industri- och konsumentmarknader. Träpellets har blivit en mycket vanlig uppvärmningskälla i fastigheter.


Men fel förvarad kan pellets vara en ren dödsfälla.

Nu försöker forskare hitta en lösning. De träpellets vi levererar är tillverkade av såg- och kutterspån från sågverk och andra skogsindustrier. Det innebär att trämaterialet pressas ihop till små pellets ( 6-mm diameter) utan tillsatser eller bindemedel. Tack vare att materialet är väl komprimerat och har låg fukthalt erbjuder vi kostnadseffektiva transporter. Vi är en lokal producent av pellets med minsta möjliga miljöpåverkan.


Med råvaror inom kommunens gränser och mycket korta hemleveranser av färdig produkt. Det är ett koncept vi är ensamma om!

Beställ träpellets online. Nu kan du beställa 8mm träpellets online till bra pris – vi levererar inom en radie på mil . Inga bindemedel behövs, träets eget lim, lignin, gör att produkten håller ihop. Spånet pressas till kuttsar med eller mm . De är perfekta att elda med eftersom de inte bidrar till koldioxidutsläpp.


Pellets är även bra för din plånbok då det är en billigare energikälla än olja och el. Du får helt enkelt mer värme för . Vi erbjuder och mm träpellets i Premium kvalitet. Bioenergi levererar pellets tillverkade av spån från de norrländska sågverken.


Vid tillverkning använder vi bästa möjliga råvaror såsom torrt sågspån, hyvelspån och . I webbshopen kan du beställa pellets med vår energigaranti till låga priser! Jämför priser och läs recensioner på Djurtillbehör. Välkommen till PriceRunner!


Det var väldigt lätt att mocka boxen och dyngan tog liten plats i kärran och inte alls mycket plats på dynghögen. Efter fem dagar ser bädden.

Råvara är sågspån och kutterspån från sågverksindustrin. Genom att torka och komprimera råvaran produceras ett hårdförpackat, lätthanterligt och lagringsbart bränsle med ett högt energivärde. Stenvalls Trä pellets är en naturprodukt av gran och tall från de norrländska skogarna.


I våra sex hyvlerier bildas under produktionsprocessen stora mängder kutterspån och klyvspån. Denna torra råvara slussas via ett slutet system rakt in i produktionshallen för pellets och kutterspånsbalar. Idag hämtas det ut både trävaror och papper från detta fält.


Det ger oss också biprodukter ( sågspån, kutter och grot) som i olika former kan fungera som bränsle. Detta beror på att oljan blivit allt dyrare samtidigt som pellets blivit tillgängligt som ett miljövänligt alternativ. Bränslepellets av sågspån och kutterspån är ett rent och homogent bränsle och lämpar sig därför väl för småskalig eldning i mindre förbränningsutrustningar.


Compact Care Träppellets är ett dammfritt strö som många väljer tack vare dess miljövänlighet, dessutom är det väldigt effektivt och binder vätska upp till fyra gånger. Detta gör att den övre lådan alltid håller sig ren och torr. Du slänger bara bort de smutsiga spånen från den nedre lådan och tar bort kattens avföring från den övre , så blir det bara en frisk doft av trä kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg