torsdag 20 augusti 2015

Bidrag till solfångare

Vår informationsbroschyr Solvärmesystem – småhus. Därför finns det olika stöd till dig som vill satsa på solel. Sverige behöver mer energi från solen. ROT-avdraget ger av arbetskostnaden i skattereduktion vid Renovering, Ombyggnad.


Med installation avses montering, inkoppling och anslutning av solfångare och tillhörande utrustning.

Enligt Skatteverket kan arbetskostnaden schablonmässiga beräknas till procent av . Solceller ger privatpersoner, företag och kommuner möjligheten att själva producera el. Nu kan du få i solcellsbidrag. Här kan du läsa mer om hur du, steg för steg, ansöker om bidrag för installation av solceller.


Regeringskansliet meddelar att budgeten ökar årligen till 9miljoner kronor och stödet ökar från till av investeringskostnaden. Om du inte redan visste så är solcellsbidraget (även kallat solcellsstöd och investeringsstöd) ett statligt bidrag som man har kunnat söka vid installation av solceller . Ett komplett system med solfångare och ackumulatortank s.

För en solcellsanläggning kan en småhusägare idag få tiotusentals kronor i investeringsstö skattereduktion för överskottsel, inmatningsabonnemang utan kostna elcertifikat och bidrag till energilagring. Stödet till solenergi haltar med andra ord betänkligt. Man kan tycka att regeringen även borde skänka . Nu finns bidrag för solfångare och solceller att söka. För fastigheter som värms med direktverkande el finns också möjlighet att söka bidrag för att installera ett vattenburet distributionssystem. Utöver detta finns också ROT-avdraget.


ROT- avdraget är ett avdrag och inte ett bidrag och ger möjlighet till . Sök bidrag och minska kostnaden vid installation av solvärme. En solfångare producerar varmt vatten och består i regel av en plan låda med isolerad botten och en täckskiva av glas eller plast. På senare år har intresset ökat för vakuumrörsolfångare som består av glasrör där luften har evakuerats.


Alla byggnader och anläggningar som har behov av varmvatten under . Solcells och solvärmeinstallationer beräknas enligt schablon. Beräknas enligt formel: Totalbelopp x 0. Diskutera igenom din situation med en pålitlig installatör för att nå den bästa lösningen. Det finns inte något bidrag för att installera solfångare idag eftersom den nuvarande prisbilden innebär en lönsam investering för solvärme.


SamhällsplaneringHur planerar vi den byggda miljön?

Stöd till utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden. Utemiljö i ett bostadsområde. Illustration: Jan olsson. Här ansöker du om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden.


Stödet kan sökas av dig som vill upprusta och renovera utemiljön i eller i anslutning till ett bostadsområde med socioekonomiska . Solstrålning kan både omvandlas till varmvatten med hjälp av solfångare eller el med solceller. Oavsett om du behöver bygglov för din anläggning eller inte ska du alltid lämna in en ansökan till miljö- och byggmyndigheten. Solenergi ger inte något stort bidrag mellan november och februari, men under . Fler och fler överväger solvärme när det är dags att byta värmesystem.


Sedan tidigt 80-tal har solfångarnas verkningsgrad mer än fördubblats och priset har halverats. Dessutom kan du få bidrag för installationen. Vid uppvärmning av tappvarmvatten placeras en solfångare på taket. Detta är dock borttaget nu.


Borttaget är även det tidigare stödet för . Grundprincipen för en solfångare är enkel – man låter solen värma upp exempelvis vatten, som sedan kan användas för uppvärmning eller som kranvatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg